SUDAC ISTRAGE ODLUČIO: Istražni zatvor za Baruna i Papića, Rukavini i Čabraji mjera javljanja

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor Darku Barunu i Ivanu Papiću, dok je Ivanu Rukavini i Zdravku Čabraji određena mjera obveznog javljanja policiji tijekom istrage protiv poduzetnika i gradskih zaposlenika zbog primanja mita.

USKOK je završio ispitivanje i pokrenuo istragu protiv desetero okrivljenika, kojima se na teret stavlja niz kaznenih djela vezanih uz davanje i primanje mita.

Zaposlenike zagrebačke gradske uprave sumnjiči se da su, u zamjenu za novac, poduzetnicima, mahom iz građevinskog sektora, izdavali rješenja, suglasnosti, dozvole i druge dokumente.

U pritvoru je i šest uhićenih zbog korupcijskih afera povezanih s pokojnim gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem. Njegova bliska suradnica Ana Stavljenić Rukavina branit će se sa slobode.

Pritvor zbog mogućeg ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor Darku Barunu (51) i Ivanu Papiću (47), dok je Ivanu Rukavini (63) i Zdravku Čabraji (73) određena mjera obveznog javljanja policiji tijekom istrage protiv poduzetnika i gradskih zaposlenika zbog primanja mita. Riječ je o četvorici od ukupno 10 osumnjičenika iz kraka antikorupcijske akcije vezane za primanje i davanje mita, a za koje je Uskok ranije sucu istrage predložio istražni zatvor.

Uskok je ranije, ne otkrivajući identitete osumnjičenika, izvijestio da je, osim Baruna, Papića, Rukavine i Čabraje, donijelo rješenje o provođenju istrage i protiv Milivoja Kotrle (66), Jelene Barišić (50), Krešimira Huzjana (76), Dubravka Milojevića (68), Sanje Borisavljević (56) i Gorana Miličića (54).