SUD ODLUČIO: Odbačena optužnica protiv Lovrena za lažno svjedočenje

Nepravomoćnom odlukom Općinski kazneni sud u Zagrebu odlučio je ne potvrditi optužnicu za lažno svjedočenje Dejana Lovrena u slučaju protiv Zdravka Mamića.

“Dana 25. siječnja 2019. godine temeljem čl. 348. st. 4. ZKP/08 pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu održana je sjednica Optužnog vijeća na kojoj je temeljem čl. 355. st. 2. u svezi čl. 355. st. 1. toč. 4. ZKP/08 rješenjem broj KOV-1199/18 odbačena optužnica Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku broj K-DO-35/17 od 19. rujna 2018. godine, podnesena protiv okrivljenog Dejana Lovren, zbog kaznenog djela iz čl. 305. st. 1. KZ/11”, pojasnili su iz Suda za Dnevnik.hr.

Obje strane imaju pravo žalbe na tu nepravomoćnu odluku u roku od tri dana od primitka rješenja, koje je poslano strankama na dan odluke. “Ukoliko nadležno državno odvjetništvo uloži žalbu na rješenje optužnog vijeća, spis će biti dostavljen Županijskom sudu na daljnje nadležno postupanje”, poručili su iz Suda.

Podsjetimo, prema sada nepravomoćno odbijenoj optužnici, Lovrena se tereti za davanje lažnog iskaza u procesu protiv Zdravka Mamića. Tužiteljstvo ga tereti da je lagao o potpisivanju aneksa ugovora o profesionalnom igranju, jer je Lovren tvrdio da je isti potpisao u siječnju 2007., a optužnica ga tereti da ga je potpisao tek znatno kasnije, nakon transfera u Lyon 2010. godine.

Lovren je to rekao tužiteljstvu tijekom istrage, a njegov iskaz, zajedno s iskazom Luke Modrića bio je ključan dio optužnice protiv Zdravka Mamića.

Komentiraj