STRAVIČNA NESREĆA: Kod Splita usmrtio dvije sestre, pobjegao i zaključao se u kuću

Pronađen je i uhićen vozač koji je prouzročio tragičnu nesreću u kojoj su poginule dvije sestre na državnoj cesti 56, kod Splita, nedaleko od ugostiteljskog objekta Verona blizu Prugova, piše Dalmatinski portal.

Mještanin je iz Prugova koji je Mercedesom udario u njihovo vozilo. Potom je izašao iz vozila, a kada je vidio što je napravio, pobjegao je u kuću i zaključao se.

Nije želio otvoriti vrata pa ih je policija probila i uhitila ga. Odvezli su ga u bolnicu.

Dalmatinski portal piše da je hospitaliziran. Kada ga puste iz bolnice, provest će se kriminalističko istraživanje.

U sudaru su sudjelovala tri vozila, dva osobna i jedno kombi vozilo, a prema neslužbenim informacijama koje prenosi Dalmacija News, sudar je izazvao vozač u kombi vozilu marke Mercedes Vito kada je udario u vozilo Fiat, koje je u naglom kretanju naletjelo na vozilo marke Dacia iz suprotnog smjera. Nakon nesreće vozač kombija (47) se udaljio s mjesta događaja, no policija ga je brzo pronašla i uhitila.

Dalmacija News piše da su sestre bile u dobi od 36 i 55 godina.

O svemu su se oglasili i iz PU splitsko-dalmatinske:

U odnosu na prometnu nesreću koja se sinoć dogodila na DC56 u mjestu Konjsko, a u kojem su smrtno stradale dvije osobe, na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodila zamjenica općinskog državnog odvjetništva. Jedan od sudionika prometne nesreće odveden je na pružanje liječničke pomoći i zadobio je tešku tjelesnu ozljedu i zadržan je na daljnjem liječenju.

Policijski službenici su sinoć pronašli muškarca koji se dovodi u vezu s izazivanjem prometne nesreće, a koji je nakon nesreće pješke pobjegao s mjesta događaja. Oko 21.20 sati spomenuti muškarac je pronađen u obiteljskoj kući iz koje je odbijao izaći, nakon čega su policijski službenici na silu otvorili vrata obiteljske kuće.

Obzirom da je muškarac odbio postupiti po izdanoj zapovijedi policijskih službenika nad njim su uporabljena sredstva prisile. Nakon pronalaska, muškarac je alkotestiran i utvrđeno je da se nalazi pod utjecajem alkohola. Odveden je u bolnicu, utvrđeno je da je i on prometnoj nesreći zadobio ozlijede i zadržan je na daljnjem liječenju.

Nakon otpuštanja iz bolnice nad njim će se provesti istraživanje.