STRAVA U ZAGORJU: Sin (42) zadavio svoju majku (71) – prisiljavao ju i na seks!?

stop policija

Zbog sumnje da je u trošnoj obiteljskoj drvenoj kući u Donjem Vinu pokraj Krapinskih Toplica ubio svoju 71-godišnju majku Maricu Ž., policija je jučer uhitila njenog 42-godišnjeg sina Stjepana Ž..

Osumnjičen je da je počinio kazneno djelo ubojstva. Mrtvo tijelo Marice Ž. u kući je pronađeno u srijedu, a pošto se sumnjalo da je smrt nastupila nasilnim putem, mrtvo tijelo prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu u Zagreb, gdje je potvrđeno kako se radi o ubojstvu i to davljenjem, piše zagorje-international.hr.

Mještani Donjeg Vina kažu kako su Marica i njezin sin Stjepan u obiteljskoj kući na brijegu živjeli sami. Prvi susjedi bili su im udaljeni više od pola kilometra.

– Tamo na njihovom brijegu ima pet, šest starih kuća, ali svi su pomrli. Ostali su živjeti samo Marica i njen sin Stjepan. Oboje su puno pili, no Marica, iako je voljela “zaviriti u čašicu”, je bila dobrođudna, prava duša od čovjeka. Svima je u selu voljela pomagati pri poljoprivrednim radovima i to tek za nešto hrane i litru, dvije vina koju bi joj davali. Za razliku od nje, njezin neoženjeni sin bio je bez posla, veliki pijanac i propalica, nasilnik. Često je tukao svoju majku koja je znala bježati od kuće, zbog čega je u mnogo slučajeva već intervenirala i policija. Priča se da ju je čak prisiljavao i na seksualne odnose.

Onako pijan često je ulazio i u sukobe sa susjedima, pa je jednog čak ubo i nožem zbog čega je godinu i pol morao odležati u zatvoru. Bio je jako prgave naravi, naročito kad popije. Čuli smo da je Marica pronađena mrtva, prvo smo mislila da se radi o prirodnoj smrti, ali danas smo saznali da ju je Stjepan, vjerojatno pod jakim utjecajem alkoholnih para, nakon jedne od mnogobrojnih svađa zadavio – rekao nam je jedan od mještana Donjeg Vina koji nas je zamolio da mu ne objavimo ime zbog straha da mu se Stjepan jednog dana ne osveti.