STRAVA U TEKSASU: Tinejdžer u školi pobio 19 djece i dvoje odraslih

Prema posljednjim informacijama, ubijeno je 19 djece, dvoje odraslih, od kojih jedan učitelj, a mnogo je ranjenih, među njima i dvojica policajaca.

Dogodilo se to u utorak u osnovnoj školi u Uvaldeu u Teksasu, a napad je počinio 18-godišnjak koji je u ubijen u pucnjavi kojom su odgovorili policajci.

Prije pohoda na školu mladić je ranio i svoju baku, koja je u bolnici i u kritičnom je stanju, javlja HRT.

Motivi se još istražuju, a doznaje se da je na svojemu profilu na Instagramu tri dana prije pokolja objavio fotografiju dviju pušaka.

Prijatelj napadača potvrdio je da mu je ubojica prije nekoliko dana poslao fotografije vatrenog oružja koje je posjedovao i torbe pune streljiva.

Američki predsjednik Joe Biden razgovarao je s teksaškim guvernerom Gregom Abottom i ponudio mu svu potrebnu pomoć.

Na izvanrednoj konfereciji za novinare zatražio je od Amerikanaca da se suprotstave lobiju za oružje i učine pritisak na članove Kongresa da donesu razumne zakone o oružju.

Biden je na izvanrednoj konferenciji rekao da je “umoran od svega” i da treba djelovati.

Pozvao je na reformu zakona o oružju.

Osumnjičenik, 18-godišnji Salvador Ramos, također je poginuo, vjerojatno u vatri kojom su odgovorili policajci u tragediji u osnovnoj školi u Robbu, 130 kilometara od grada San Antonija.

U školu je ušao naoružan puškom i pištoljem, izvješćuje CNN.

Univerzitetska bolnica u San Antoniju, izvijestila je da je zaprimila dvoje pacijenata iz Uvaldea u kritičnom stanju, 10-godišnju djevojčicu i 66-godišnju ženu.