STRAVA U SLAVONIJI: Rekao da mu je majka umrla, ali je brzo otkriven zločin – ugušio ju rukama

Zbog ubojstva 85-godišnje majke, u policijskom je pritvoru završio njezin 61-godišnji sin. Zločin se zbio u Normancima kod Koške u četvrtak u poslijepodnevnim satima.

Kako doznaje Glas Slavonije, 61.godinji Dragan D. prvo je rekao da mu je majka umrla, no nakon prijave mrtvozornika, a potom i obavljene obdukcije u KBC-u Osijek, potvrđeno je kako je riječ o nasilnoj smrti. Odmah potom 61-godišnjak je uhićen i priveden pritvorskom nadzorniku PU osječko-baranjske. Sumnja se da je majku – ugušio rukama.

– Nakon dojave o mrtvoj osobi u kući u Normancima, tijelo je pregledao mrtvozornik koji je izrazio sumnju da se radi o nasilnoj smrti. Na mjestu događaja, očevid je obavio zamjenik županijskog državnog odvjetnika iz Osijeka u suradnji s ekipom za očevide Policijske uprave Osječko-baranjske kako bi izuzeli sve tragove s mjesta događaja. Po završetku očevida, tijelo žene prevezeno je u Klinički bolnički centar Osijek na Odjel patologije gdje je obavljena obdukcija i potvrđena sumnja mrtvozornika da se radi o nasilnoj smrti. Poduzete su i određene kriminalističke radnje sa ciljem pronalaska počinitelja koje su rezultirale uhićenjem 61-godišnjeg hrvatskog državljanina, rekao je Zoran Kon glasnogovornik PU osječko-baranjske.

Od prvog susjeda pokojne Pave D. doznajemo kako mu je Dragan, kojeg u Normancima zovu i Dragiša, oko 14 sati prišao i rekao kako mu je majka bolesna i da leži u krevetu. “Poručio sam mu tada da ide k njoj, no on se na igralištu koje je uz kuću, počeo igrati s djecom”.

Ipak je kasnije otišao kući, da bi se vratio oko 17 sati i rekao da mu je majka mrtva, i da je mrtva već dva sata”. Prvi susjed potom je nazvao Hitnu pomoć, a onda je Draganu predao telefon. Susjedi su vidjeli i izlazak mrtvozornika iz kuće kada im je rekao kako žena ima ozljeda na tijelu i vratu, te da mora pozvati policiju.

To se ubrzo i dogodilo kada su policajci iz Policijske postaje Našice parkirali automobil isred kuće u kojoj je pronađena mrtva žena. Potom je pristigao i policijski kombi, a pojavili su se i policajci u zaštitnim odijelima. U dvorištu i kući je tijekom očevida kojim je rukovodio zamjenik Županijskog državnog odvjetništva Osijek, cijelo vrijeme bio i sin 85-godišnjakinje. Kada su stigli obdukcijski nalazi, nedugo prije ponoći, 61-godišnjak je uhićen i doveden pritvorskom nadzorniku.

Susjedi nemaju neko dobro mišljenje o Draganu koji se u Normance vratio nakon mirne reintegracije. Već je godinama imao ozbiljnih problema s alkoholom te bi u pijanom stanju pravio probleme susjedima kojima je mokrio po kući, pa čak i obavljao veliku nuždu pred vratima. Znali su ga vidjeti i kako pijan leži na izuzetno prometnoj cesti koja povezuje Osijek i Našice.

Istraga ubojstva se nastavlja, a nakon što policija obavi svoj dio posla, Dragan D. će biti priveden u Županijsko državno odvjetništvo Osijek, koje će od sudca istrage zatražiti da se 61-godišnjaku odredi istražni zatvor.

Komentiraj