STRAVA U GRADAČCU: Ubio tri osobe, među njima ženu – sve prenosio uživo

Na sjeveroistoku BiH u Gradačcu dogodila se nezapamćena tragedija.

Muškarac je počinio više ubojstava koja je, kako pišu tamošnji mediji, prenosio uživo na društvenoj mreži, da bi nakon višesatne policijske potrage presudio sam sebi.

Gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić za Novu BiH je rekao da je prema neslužbenim informacijama riječ o obiteljskoj svađi koja je eskalirala:

“Grad Gradačac je jutros doživio nezapamćenu tragediju. Ovo je nešto što zaista hvala Bogu nismo imali prilike doživjeti u proteklom razdoblju.

Nažalost tri osobe su izgubile život, više njih je ranjeno. Pogotovo je teška situacija to što se dio tih događaja odvijao u samom centru grada, dakle u vrijeme kada su ulice pune građana”.

Riječ je o bodybuilderu i fitness treneru koji je od ranije poznat policiji, piše Dnevni avaz. Sudjelovao je u nizu tučnjava, bavio se prodajom droge.

Foto: Instagram

Na društvenim mrežama je objavljivao fotografije svog privođenja s osmijehom na licu.

Za njim je 2016. bila raspisana međunarodna tjeralica zbog nasilničkog ponašanja nad policajcem, a godinu ranije bio je uhićen u Gradačcu kao član narkobande.

Snimka ubojstava na Instagramu je izuzetno potresna, vidi se krv posvuda, a snimio je trenutak u kojem ubija suprugu iz pištolja.

“Evo da vidite kako izgleda ubojstvo uživo”, rekao je prije nego je upucao ženu.

Na snimku je prikazana i beba koja leži na pločicama.

Nermin Sulejmanović, ubojca iz Gradačca, počinio je samoubojtvo, potvrđeno je za portal “Avaza”. Samoubojstvo je počinio pred policijskim službenicima.

On je danas u svom krvavom piru ubio suprugu i još dvije osobe. Ubojstvo je prenosio uživo na Instagramu.

– Ubio sam oca i sina. Kako su mi naletili Bog zna. Ubio sam ženu i dva dušmanina. Nadam se da sam ubio i policajca. Beba je živa – rekao je on na drugom snimku uživo.

Tri osobe su ranjene.

Avaz doznaje da su ubijeni Nevzeta Hećimović, Sulejmanovićeva nevjenčana supruga, zatim Džengiz Onder i Džengiz Denis, otac i sin, turski državljani. Ranjeni su policajac Husein Kotorić i građanin Nedim Pamuković.

Sredinom prošle godine osvojio je prvo mjesto u poluteškoj kategoriji na „IFBB Balkanski Kup“ koji se u održao u Srbiji.