STRAVA U ČAKOVCU: Velikom brzinom zabio se u metalnu ogradu i poginuo

Noćas se u Čakovcu dogodila teška prometna nesreća u kojoj je poginula jedna osoba, izvijestila je u nedjelju ujutro PU međimurska.

Sve se dogodilo u Sajmišnoj ulici kod podvožnjaka u subotu navečer oko 23 sata.

Iz PU međimurske se doznaje kako je automobil sletio izvan kolnika i udario u metalnu zaštitnu ogradu.

Vozač automobila smrtno je stradao na mjestu događaja.

Nakon očevida PU međimurska je izvijestila:

U subotu, 23. rujna oko 23 sata u Čakovcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 55-godišnji vozač.

Osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, 55-godišnji vozač kretao se Sajmišnom ulicom iz smjera Pribislavca u smjeru Čakovca. Pritom brzinu nije prilagodio stanju ceste (kolnik mokar), vidljivosti (noć) i atmosferskim prilikama (kiša). Uslijed opisane situacije izgubio je nadzor nad upravljanjem te izletio automobilom izvan kolnika, gdje je prednjim podvozjem udario u rubni kamen biciklističko-pješačke staze, a u nastavku kretanja i u metalnu zaštitnu ogradu podvožnjaka. Nažalost, vozač je preminuo na mjestu događaja.

U izvlačenje preminulog vozača iz automobila sudjelovali su pripadnici JVP-a Čakovec. Ujedno, tijekom očevida utvrđeno je kako vozač tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas.

Od 23:16 do 1:43 sati zbog obavljanja očevida dio Sajmišne ulice bio je zatvoren za sav promet te se odvijao okolnim ulicama.

O događaju je izviještena zamjenica općinske državne odvjetnice koja je naložila obavljanje sudske obdukcije te je tijelo premilog prevezeno na Odjel patologije čakovečke bolnice.