STRAVA NA JADRANSKOJ MAGISTRALI: U sudaru automobila kod Senja poginulo troje ljudi

Teška prometna nesreća u kojoj je poginulo troje ljudi dogodila se u suboru ujutro oko 08:05 sati kod Senja.

Sve se dogodilo na Jadranskoj magistrali kod Sibinja Krmpotskog.

Potvrdila je to i glasnogovornica PU primorsko-goranske.

Do nesreće je došlo kada su se sudarila dva automobila, Opel hrvatskih registracija i VW Polo talijanskih registracija. U Opelu su poginule tri osobe.

Tri osobe iz VW-a talijanskih oznaka teško su ozlijeđene. Vatrogasci su ih oslobodili iz smrskanog vozila te ih predali djelatnicima Hitne pomoći koji su ih prevezli na sanaciju ozljeda u KBC Rijeka.

“Nažalost, preminula su tri hrvatska državljana”, rekla je glasnogovornica.

Traje očevid, nakon čega će se znati više pojedinosti.

Oglasio se i HAK: “Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Sibinj Krmpotski vozi se naizmjence, jednim trakom”.

U međuvremenu je i policija objavila nekoliko detalja nesreća.

Nesreća se dogodila kada je 68-godišnji vozač osobnog vozila marke Opel, krećući se u smjeru Senja prešao na suprotnu stranu kolnika te je udario izravno u osobno vozilo marke VW Polo, talijanskih nacionalnih oznaka, koje se kretalo iz suprotnog smjera.

Na mjestu nesreće, uz spomenutog 68-godišnjeg vozača, poginule su i dvije putnice iz vozila, starosti 70 i 93 godine. Zbog zadobivenih teških ozljeda, troje talijanskih državljana iz Pola prevezeni su u KBC Rijeka radi pružanja liječničke pomoći.

Točan uzrok nesreće i okolnosti koje su do nje dovele utvrdit će se nakon što budu provedene sve potrebne mjere i radnje.

Komentiraj