STRAVA NA AUTOCESTI A6: Smrtno stradala dva radnika Hrvatskih autocesta

Na autocesti A6 u srijedu poslije 9 došlo je do teške prometne nesreće u kojoj su poginule dvije osobe. Policija je izvijestila da je u prometnoj nesreći sudjelovalo teretno vozilo.

U nesreći na autocesti A6 između tunela Podvugleš i Čardak u smjeru Zagreba, na radnom zadatku smrtno su stradala dva djelatnika  Hrvatskih autocesta.

“Ovim putem  izražavamo duboko žaljenje zbog ovog tragičnog događaja,  a obiteljima naših djelatnika izražavamo sućut.

Prometna nesreća dogodila se po završetku radnog zadatka i pripreme ophodarskog vozila za odlazak s lokacije.  Na žalost, došlo je do naleta teretnog vozila na radnike i ophodarsko vozilo koje je bilo na zaustavnoj traci i propisno obilježeno. Točan uzrok nesreće znat ćemo po okončanju izvidnih radnji nadležne policijske uprave.

Ovim putem apeliramo na sve korisnike da se pridržavaju postavljenih ograničenja te da svoju vožnju prilagode uvjetima na cesti. Ponavljamo da su brzina, umor i nepažnja najčešći  uzroci prometnih nesreća. Mislite na svoje bližnje, ali i bližnje drugih vozača kao i radnika koji rade na održavanju autocesta.

Molimo  za razumijevanje u ovom teškom trenutku za obitelji naših djelatnika kao i za našu tvrtku”, priopćili su iz Hrvatskih autocesta.

Promet na ovom dijelu autoceste u smjeru Zagreba je u prekidu i to između čvora Ravna Gora i Vrbovsko te se preusmjerava na obilazni pravac: čvor Ravna Gora (A6) – Ž5034 – D42 – čvor Vrbovsko (A6).