STRAVA NA AUTOCESTI A4: 12 poginulih u slijetanju autobusa poljskih registracija

Teška prometna nesreća dogodila se oko 5,40 sati na A4 u smjeru Zagreba između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec, izvijestila je PU Varaždinska.

Izvor: Media servis

Autobus poljskih registarskih oznaka sletio je s kolnika. “Zasad znamo da je smrtno stradalo 11 osoba, dok su drugi ozlijeđeni prevezeni u bolnice u Zagrebu i Varaždinu. Intervencija je završena, na terenu je još vatrogasaca koji dežuraju”, rekao je Večernjem listu županijski vatrogasni zapovjednik Željko Nagy.

“Prema dosadašnjim informacijama u prometnoj nesreći smrtno je stradalo više osoba te je veći broj teško ozlijeđenih”, stoji u priopćenju.

Policija i vatrogasne ekipe su na terenu. Promet se odvija jednim trakom.

Promet je dosta gust prema moru i zbog očevida i zbrinjavanja unesrećenih u Brezničkome Humu preusmjerava se na staru cestu.

Više vozila Hitne pomoći ozlijeđene prevozi u Varaždinsku bolnicu.

Hrvatski autoklub je izvijestio da se između čvorova Breznički Hum i Komin u smjeru Zagreba vozi uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Za sada se na znaju uzroci nesreće, a sumnja se kako je vozač zaspao.

Doznajemo kako je u međuvremenu nažalost preminula i 12. osoba, mnogo je ozlijeđenih.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević kazala je kako su u autobusu bila 43 putnika, a njih 32 je na liječenju.

Iz PU varaždinske su priopćili:

U subotu, 6. kolovoza u 5.41 sati, Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu Županijskog centra 112, o slijetanju autobusa poljskih registarskih oznaka, na auto-cesti A-4 između Brezničkog Huma i Komina, u smjeru Zagreba, stoji u priopćenju Policijske uprave varaždinske.

U žurno postupanje po dojavi, uključeni su policijski službenici Policijske uprave varaždinske i Policijske uprave zagrebačke, ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske i Zagrebačke županije, Javna vatrogasna postrojba Varaždin i više dobrovoljnih vatrogasnih društava, djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Zagreb i Varaždin Ravnateljstva civilne zaštite te djelatnici Hrvatskih autocesta.

Tijekom dosadašnjeg postupanja, utvrđeno je da u prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno stradalo 11 osoba te je ozlijeđeno više od 30 osoba.

Ozlijeđene su osobe prevezene u bolnice u Varaždinu, Zagrebu i Čakovcu. Jedna od ozlijeđenih osoba naknadno je preminula od posljedica prometne nesreće u jednoj zagrebačkoj bolnici. Kako je utvrđeno, svi stradali su poljski državljani. Na mjesto događaja izašla je zamjenica Županijske državne odvjetnice u Varaždinu koja provodi očevid u suradnji s policijskim službenicima.

Promet dionicom auto-ceste u smjeru Zagreba, od čvora Breznički Hum do čvora Komin, odvija se jednim kolničkim trakom.

Informacije o prometnoj nesreći i stradalim putnicima, obitelji putnika mogu dobiti od Veleposlanstva Poljske u Republici Hrvatskoj, na broj telefona 014899414.