STRAVA NA AUTOCESTI A3: Čula se eksplozija, u sudaru tri kamiona i dva auta – poginuli vozači kamiona

U prometnoj nesreći na autocesti A3 oko 16 sati na odmorištu kod Ježeva sudarila su se dva teretna i dva osobna automobila.

U prvom priopćenju PU zagrebačke je rečeno:”Danas, 9. rujna oko 16 sati na A3, 3 km nakon odmorišta Ježevo u smjeru istoka, za sada iz neutvrđenih razloga i na neutvrđen način došlo je do prometne nesreće između dva teretna i dva osobna vozila, nakon čega je izbio požar.

Zbog sigurnosti ostalih sudionika u prometu zatvoren je promet od izlaza Rugvica u smjeru istoka i od izlaza Ivanić Grad u smjeru zapada, promet se odvija obilazno na lokalne ceste. Sva vozila zatečena između mjesta događaja se postupno propuštaju. Požar je lokaliziran međutim i dalje se gasi postepeno. U suradnji s nadležnim službama žurno se priprema sjeverni kolnik A3, između čvora Rugvica i Ivanić grad za dvosmjerni promet jednim kolničkim trakom”.

A u objavi HAK-a stoji: “Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Rugvica i Ivanić-Grad, prekinut je promet u oba smjera. U smjeru istoka obilazno se vozi preko Rugvice, a u smjeru zapada preko čvora Ivanić Grad”.

Iza 21 sat u srijedu navečer policija se oglasila novim priopćenjem:

“Danas, 9. rujna oko 16 sati na A3, 3 km nakon odmorišta Ježevo u smjeru istoka, za sada iz neutvrđenih razloga i na neutvrđen način došlo je do prometne nesreće između tri teretna vozila, od kojih su dva turskih, a treće crnogorskih nacionalnih oznaka te dva osobna vozila, od kojih je jedno bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka, a drugo bjelovarskih registarskih oznaka. Nakon prometne nesreće izbio je požar.

Požar su ugasili vatrogasci te je u suradnji s nadležnim službama, od 18:57 sati žurno otvoren sjeverni kolnik A3, između čvora Rugvica i Ivanić Grad za dvosmjerni promet jednim kolničkim trakom.

Prema dosad prikupljenim informacijama u prometnoj nesreći dvije osobe iz teretnih vozila su smrtno stradale, dok druge osobe nisu ozlijeđene”, stoji u priopćenju policije.

Komentiraj