STRAVA KOD DUBROVNIKA: Muškarac (44) pokušao ubiti sina (13) – dijete s posebnim potrebama

Muškarac M. M. (44) iz Nove Mokošice kod Dubrovnika osumnjičen je da je pokušao počiniti kazneno djelo teškog ubojstva 13-godišnjeg sina.

Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio mu je istražni zatvor u trajanju do 30 dana zbog opasnosti mogućeg ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na žrtvu kao oštećenika, piše Dubrovački vjesnik koji neslužbeno doznaje da je prijavu podnijela majka žrtve.

“Kaznenom prijavom temeljem koje je određen istražni zatvor osumnjičeni se tereti da je početkom ove godine u svom stanu u Novoj Mokošici namjeravao usmrtiti svog malodobnog sina. Nakon prijetnji da će ga ubiti te više uvreda, vrijeđanja i udaraca, nasilni otac je u spavaćoj sobi kuhinjskim nožem zamahnuo prema prsima djeteta. Ipak, dječak se uspio izmaknuti, ali je ipak na lijevoj strani prsnog koša zadobio porezotinu široku par centimetara”, rekao je sudac istrage i glasnogovornik dubrovačkog Županijskog suda Pero Miloglav.

Nakon nasilja, majka i sin napustili su Dubrovnik, a majka je kaznenu prijavu podnijela tek kasnije u drugom gradu jer je, pretpostavlja se, strahovala za život sina koji je dijete s posebnim potrebama te problemima s vidom. Po završetku istrage Općinskog državnog odvjetništva u Dubrovniku, protiv osumnjičenika je podignuta optužnica koji je početkom travnja pušten da se brani sa slobode, piše Dubrovački vjesnik.

Komentiraj