STRAVA KOD ALJMAŠA: Tijela žene i muškarca pronađeni kod ušća Drave u Dunav

policija hr, seloMrtva tijela dviju osoba pronađena su u neposrednoj blizini ušća Drave u Dunav, kod Aljmaša. Mrtvo tijelo muškarca pronađeno je oko 15.45 sati, a mrtvo tijelo žene 20-ak minuta kasnije.

Za sada nije poznat identitet muškarca i žene čija su tijela u nedjelju pronađena. S obzirom na loše stanje njihovih tijela koja su u poodmaklom stadiju raspadanja, identifikacija bi mogla i potrajati. Iz policije doznajemo da je kriminalističko istraživanje i utvrđivanje identiteta u tijeku. Također, za sada se ne može znati je li riječ o osobama koje su možda bile zajedno, piše Glas Slavonije.

Mještani Aljmaša mahom su pretpostavljali da se radi o ilegalnim migrantima, no ta teorija nije potvrđena jer postoji mogućnost i da je riječ o osobama koje su nestale tijekom proteklih tjedana, odnosno da su oboje počinile samoubojstvo u dva odvojena slučaja.

U Osječko-baranjskoj županiji tijekom prošle godine dogodilo se 50 samoubojstava, a još 54 ih je pokušano. Kod pokušanih i dovršenih samoubojstava 50 osoba je smrtno stradalo, šest ih je ozlijeđeno teško i 25 lakše.

Najviše osoba u Slavoniji i Baranji ubilo se vješanjem – njih 32, dok se na taj način još njih sedmero pokušalo ubiti. Pucanjem iz oružja ubilo se sedam osoba, dok se dogodilo po jedno samoubojstvo skakanjem u vodu i jedan takav pokušaj. Trovanjem je suicid počinilo dvoje ljudi, a još 16 trovanje je preživjelo. Jedna osoba ubila se ubadanjem, a jedna je to i pokušala. Dvije su si osobe oduzele život bacanjem s građevina, a tri su takva i pokušaja. Rezanje žila u 15 je slučajeva ostalo na pokušaju suicida.