STRAŠNA NESREĆA: U Slavoniji se izravno sudarili motocikli – dvije osobe poginule

Iz PU požeško-slavonske doznaje se kako se na cesti Sovski Dol-Paka dogodila teška prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva motocikla.

Dvije osobe su smrtno stradale. Cesta D-38 je zatvorena.

Očevid je u tijeku.

“Bilo je tu na jednom mjestu nekoliko motora, stajali su parkirani. U jednom trenutku sam vidio da dosta brzo dolazi jedan motor.

Odjednom sam čuo udarac i vidio da zrakom lete dijelovi motora. Išli su jedan drugom u susret, jedan iz Đakova prema Ruševu, a drugi u suprotnom pravcu. Direktno su se sudarili”, prepričao je za portal pozega.eu šokirani očevidac.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o motociklistima s područja Brodsko-posavske županije.

Nakon očevida iz PU slavonsko-požeške su priopćili:

U nedjelju 8. listopada 2023. oko 14.10 sati između mjesta Sovski Dol i Paka, 56-godišnji vozač koji je upravljao motociklom, izlaskom iz zavoja ulijevo pretjecao je osobni automobil kojim je upravljao 73-godišnjak, iako navedenu radnju pretjecanja nije mogao obaviti s obzirom na karakteristike ceste i postojeće okolnosti (više uzastopnih zavoja te smanjene preglednosti i kolnika u padu) uslijed čega je prednjim dijelom motocikla udario u prednji dio motocikla, a kojim je iz suprotnog smjera upravljao 22-godišnjak.

U prometnoj nesreći smrtno su stradali 22-godišnjak i 56-godišnjak.

Očevidom je rukovodila državna odvjetnica Općinskog državnog odvjetništva u Požegi, a u vremenu od 14.40 do 19 sati državna cesta D38 je bila zatvorena za sav promet i on se odvijao alternativnim pravcima.