STRAŠNA NESREĆA NA MORU: U sudaru gumenjaka i broda ima mrtvih – za nekima se još traga

policija, patrolni brod, hrvatska

U teškoj prometnoj nesreći u Koločepskom kanalu sudarili su se jučer u 21 sat i 20 minuta gumenjak i brod Lučke kapetanije Dubrovnik,”Danče”, koji je išao na hitnu intervenciju na Mljet.

U gumenjaku se nalazilo 9 osoba, hrvatskih državljana i kako se doznaje ugostiteljskih djelatnika. Poginule su dvije osobe,kako se neslužbeno doznaje,ugostitelja iz jednog restorana s otoka Šipanu, navodno vlasnik i radnica.

Dvije su osobe spašene, a za pet nestalih još se traga. Evo što je na netom završenoj konferenciji za medije rekao ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Oleg Butković.

“U ovom trenutku ono što znamo je da su nažalost poginule dvije osobe. Ovim putem izražavam sućut i žaljene zbog tog čina. Dvije osobe su ozlijeđene te su zaprimljene u Kliničku bolnicu u Dubrovniku, a za 5 osoba se još uvijek traga. U ovom trenutku traganje i spašavanje je otežano zbog vjetra”, rekao je ministar Butković.

“Sinoć u večernjim satima, između 9,30 i 9.45 dogodila se teška pomorska nesreća u području Dubrovačkog akvatorija u Koločepskom kanalu kada je kada je brod Lučke kapetanije u akciji hitnog medicinskog transporta prema otoku Mljetu naletjelo na gliser gumenjak u kojem se nalazilo devet osoba. Na licu mjesta su iz mora izvučene dvije osobe sa manjim fizičkim ozljedama, dvoje je smrtnio stradalih, a za petero se još uvijek traga”, rekao je za MS glasnogovornik Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, David Radas.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) sa nadležnom Lučkom kapetanijom Dubrovnik i pripadajućim lučkim ispostavama te Pomorskom policijom Dubrovnik koordinira spasilačko – potražnu akciju za osobama koje su nestale. U potragu za nestalima uključena su tri plovila LK Dubrovnik sa liječničkom pratnjom, službeni policijski brod te motorni trajekt Hanibal Lucić. Putem Obalne radio postaje ORP Dubrovnik-radio emitira se poruka pogibli kategorije „Mayday Relay“ prema svim sudionicima u pomorskom prometu. U Dubrovnik zbog nesreće danas putuju i resorni ministar, Oleg Butković, državna tajnica za more, Maja Markovčić, te pomoćnik ministra ispred Uprave sigurnosti plovidbe, kap. Siniša Orlić.

 

 

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!