STRAŠNA NESREĆA NA MORU: U sudaru gumenjaka i broda ima mrtvih – za nekima se još traga

policija, patrolni brod, hrvatska

U teškoj prometnoj nesreći u Koločepskom kanalu sudarili su se jučer u 21 sat i 20 minuta gumenjak i brod Lučke kapetanije Dubrovnik,”Danče”, koji je išao na hitnu intervenciju na Mljet.

U gumenjaku se nalazilo 9 osoba, hrvatskih državljana i kako se doznaje ugostiteljskih djelatnika. Poginule su dvije osobe,kako se neslužbeno doznaje,ugostitelja iz jednog restorana s otoka Šipanu, navodno vlasnik i radnica.

Dvije su osobe spašene, a za pet nestalih još se traga. Evo što je na netom završenoj konferenciji za medije rekao ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Oleg Butković.

“U ovom trenutku ono što znamo je da su nažalost poginule dvije osobe. Ovim putem izražavam sućut i žaljene zbog tog čina. Dvije osobe su ozlijeđene te su zaprimljene u Kliničku bolnicu u Dubrovniku, a za 5 osoba se još uvijek traga. U ovom trenutku traganje i spašavanje je otežano zbog vjetra”, rekao je ministar Butković.

“Sinoć u večernjim satima, između 9,30 i 9.45 dogodila se teška pomorska nesreća u području Dubrovačkog akvatorija u Koločepskom kanalu kada je kada je brod Lučke kapetanije u akciji hitnog medicinskog transporta prema otoku Mljetu naletjelo na gliser gumenjak u kojem se nalazilo devet osoba. Na licu mjesta su iz mora izvučene dvije osobe sa manjim fizičkim ozljedama, dvoje je smrtnio stradalih, a za petero se još uvijek traga”, rekao je za MS glasnogovornik Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, David Radas.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) sa nadležnom Lučkom kapetanijom Dubrovnik i pripadajućim lučkim ispostavama te Pomorskom policijom Dubrovnik koordinira spasilačko – potražnu akciju za osobama koje su nestale. U potragu za nestalima uključena su tri plovila LK Dubrovnik sa liječničkom pratnjom, službeni policijski brod te motorni trajekt Hanibal Lucić. Putem Obalne radio postaje ORP Dubrovnik-radio emitira se poruka pogibli kategorije „Mayday Relay“ prema svim sudionicima u pomorskom prometu. U Dubrovnik zbog nesreće danas putuju i resorni ministar, Oleg Butković, državna tajnica za more, Maja Markovčić, te pomoćnik ministra ispred Uprave sigurnosti plovidbe, kap. Siniša Orlić.

 

 

 

Komentiraj