STRANKA UMIROVLJENIKA: Velike su štete od potkupljene saborske većine

lazar_grujic11

Glavne teme u hrvatskom medijskom prostoru su ostavke jednog državnog dužnosnika te vladinog povjerenika za Agrokor. Pri tome ti su slučajevi potpuno različiti i nikako ih ne treba stavljati u isti koš, kaže se u komentaru političkih zbivanja iz Stranke umirovljenika, s potpisom predsjednika Lazara Grujića.

Naime ostavka državnog dužnosnika je hrabar, pošten i domoljuban čin i protest protiv jalovih vladinih poteza na području demografije. Pri tome moramo naglasiti kako je riječ o odluci znanstvenika, a ne političara jer oni se na takav potez sigurno ne bi odlučili. Naravno kako je i resorna ministrica to i potvrdila jer je naglasila kako je riječ o mladom znanstveniku, a ne političaru.

Znači li to da kod nas političari ne smiju dati ostavke, ne žele, ili su jednostavno zaslijepljeni foteljama i nisu ih se spremni tako lako odreći. Stoga i druga ostavka, a riječ je o vladinom povjereniku za Agrokor, u tom smislu nije neočekivana jer također se ne radi o političaru. No s druge strane nakon samo nekoliko mjeseci provedenih na dužnosti bivši povjerenik si je priskrbio znatnu materijalnu dobit što javno, a što indirektno.

Procijenio je kako mu se više ne isplati stavljati glavu na panj zbog nekoliko dodatnih milijuna. Jer ipak se za sada za njega traži samo odgovornost, a nitko još nije potegnuo pitanje kaznene i krivične odgovornosti. Izgleda da nismo svi jednaki pred zakonom jer kumica na placu koja nema fiskalnu blagajnu prekršajno i kazneno odgovara, a drugi za pronevjeru milijuna dobivaju samo političke packe.

Zbog toga su ove dvije poruke s ostavkama dijametralno suprotne, ali sve više i više razotkrivaju stanje u našoj državi. U prvom redu mislimo na izjavu predsjednika vlade kako osobno preuzima odgovornost za Agrokor, kako hipotekarni krediti nisu nikakvo jamstvo, kako strvinarski fondovi neće oteti Agrokor, vjerovnici će biti isplaćeni…Ukratko može se zaključiti kako je borba između stranih interesa i lobija na vrhuncu, a naši domaći pijuni ili bolje rečeno izdajnici polako se gube u toj igri.

No još uvijek se vješto skrivaju iza političkog utjecaja te članstva ili podrške stranaka ali to ne može trajati vječno. Mnogi su takvi slični pokušaji propali od susjedne nam Rumunjske do recimo Libije.

Stoga, kao što Stranka umirovljenika već mjesecima najavljuje, ova garnitura na vlasti neće i ne može sačekati kraj mandata i možemo očekivati prijevremene izbore. Pri tome niti jedni prijevremeni izbori nisu toliko skupi koliko nam štete pravi potkupljena saborska većina i vješti ”menadžeri” koji koriste tu nestabilnu situaciju.

Mislimo pri tome vješti samo u otimanju društvenog novaca, pljački i korupciji, a ne u financijskom poslovanju, ekonomiji i ostalim stručnim financijskim vještinama.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!