STRANKA UMIROVLJENIKA: Povjerenstvo za Agrokor treba hitno pozvati ministra Pavića – evo zašto

Podijelite članak

grujić, pavić

Neugodno iznenađeni, a možemo slobodno reći i zatečeni jučerašnjom reakcijoim ministra Pavića moramo ponovno reagirati ponajviše u interesu svih umirovljenika ali i cjelokupne hrvatske javnosti, kaže se u priopćenju Stranke umirovljenika, koje potpisuje predsjednik Lazar Grujić.

U priopćenju se dalje kaže:

“Podsjećamo kako je ministar izjavio kako je u stalnom kontktu s mirovinskim fondovima te da su oni na vrijeme znali za krizu u Agrokoru i povukli na vrijeme odgovarajuće poteze kako bi zaštitili svoja ulaganja! Poznato je kako se posljednjih šest mjeseci to nije moglo odraditi jer je bilo zaustavljeno trgovanje dionicama poduzeća iz sustava Agrokora. Stoga proizlazi jedini mogući zaključak da je to bilo moguće samo za vrijeme dok nas je predsjednik vlade uvjeravao kako je s Agrokorom sve u redu i da nema drugih informacija s kojima je raspolagao njegov ministar.

Očigledno je riječ o velikoj laži i obmani koja samo dodatno potvrđuje opravdanost rada saborskog istražnog povjerenstva koje treba utvrditi političku odgovornost u stvaranju ovog slučaja. Predlažemo stoga da istražno povjerenstvo što hitnije pozove na saslušanje ministra rada i socijalnog sustava koji ima više informacija od premijera. Ili se ministar oteo kontroli, ali to je već stvar organizacije i unutrašnjih odnosa u vladi u što ne želimo ulaziti. No želimo se osvrnuti još jednom na famoznu izjavu ministra u kontekstu neodgovornosti onih koji su zabrinuti za budućnost mirovinskih fondova i isplata mirovina.

Naime Stranka umirovljenika okuplja veliki broj uspješnih poslovnih i društveno aktivnih članova, s velikim iskustvom i osobnim postignućima tako da je kod nas uobičajeno da inzistiramo na odgovornosti i težini svake naše izgovorene riječi. Stoga s rezignacijom odbacujemo etiketu neodgovornosti samo zato što upozoravamo kako će efekt Agrokora negativno utjecati tj. već utječe na vrijednost mirovinskih fondova.

Ili nam želite nametnuti mišljenje kako nismo u pravu, a možda ste spremni podignuti i tužbu jer vam poput stečajnog upravitelja Agrokora smetaju druga mišljenja. Ili rad političke stranke koja nema svoje sponzore, donatore i ne traži mišljenje izvan Hrvatske već samo od svojih članova i simpatizera? No kao dobronamjerni ljudi ovaj dio izjave pripisujemo neiskustvu ministra, kako političkom tako i radu u realnom sektoru, te se nadamo kako će s vremenom shvatiti na što smo dobronamjerno upozoravali!

S tom nadom možda ipak dobijemo, kao jedna neparlamentarna stranka, i poneki odgovor iz matičnog ministarstva. Poput prijedloga i sugestija koje se odnose na dopunski rad umirovljenika umjesto uvoza stranaca, funkcioniranje Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe koje smo inicirali i potpisali, a nikad nije stavljeno izvan snage ili primjedbe na izmjene Zakona o mirovinskom sustavu…

Komentiraj