STRANKA UMIROVLJENIKA: Podržavamo referendumsku inicijativu sindikata

Stranka umirovljenika poslala je podršku Sindikatu za referendum o mirovinskoj reformi.

Najava raspisivanja još jednog referendumskog pitanja u organizaciji sindikalnih podružnica potaknula je brojne političke stranke da im javno iskažu potporu, priopćili su iz Stranke umirovljenika. Iako su neke od njih godinama prisutne u saborskim klupama nisu uspjele ili željele prionuti rješavanju problema vezanih uz mirovinsku reformu.

Stoga su izgleda jedva dočekale ovu inicijativu za skupljanje političkih poena među građanima osobito u predizborno vrijeme za europarlamentarne izbore.

Za razliku od njih Stranka umirovljenika je čvrsta i postojana u svom stavu kako je potrebno mnogobrojne probleme u mirovinskom sustavu rješavati sustavno. Javno smo u nekoliko navrata prozivali aktualnog ministra da se primi posla ili da podnese ostavku, da ne uhljebljuje pouzdanike u sustav HZMO-a, da omogući rad svim umirovljenicima, da osnuje senior servis za zapošljavanje umirovljenika, da poveća mirovine u skladu s predizbornom obećanju, da ukine povlaštene mirovine saborskih zastupnika, da mirovine po posebnim propisima isplaćuje iz proračuna, da uvede socijalnu mirovinu i javnog pravobranitelja za umirovljenike i starije osobe.

Je li nakon ovoga uopće potrebno naglasiti kako će Stranka umirovljenika u potpunosti podržati sindikalne napore u realizaciji referendumske inicijative?

Komentiraj