STRANKA UMIROVLJENIKA: Ne trebamo premijera retoričkog ‘alfa mužjaka’ kojem su svi papci

Lazar Grujić

O izjavama Zorana Milanovića, zabilježenima na tajnoj snimci šefa SDP-a i predstavnika ratnih veterana, očitovala se priopćenjem i Stranka umirovljenika, a priopćenje je potpisao predsjednik Lazar Gruić.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Stranka umirovljenika poručuje snimateljima i snimljenima jednako – uozbiljite se! Politička pozornica u predizborno vrijeme nije poligon za igrice, podmetanja i sipanje uvreda! Ugledni politički komentator i profesor na fakultetu nedavno je ovako predvidio mogući izborni rasplet u Hrvatskoj: ‘Pobijedit će ona stranka koja se prva riješi svojeg predsjednika’. Mislio je, dakako, na HDZ i SDP, dvije političke ‘zvijezde’, miljenike medija i političke javnosti, u svakom mogućem pozitivnom i negativnom smislu. Mislio je na Zorana Milanovića i Tomislava Karamarka.

Jedan od njih već je pao u politički zaborav, a drugi još ‘drma’ medijima i portalima, otimajući se pošto-poto za naslovne teme.

Riječ je, dakako, o najnovijoj snimci razgovora predsjednika SDP-a Zorana Milanovića s predstavnicima braniteljskih udruga. Nevažne su okolnosti nastanka te snimke, tko je tu koga… Predizborno je vrijeme, poruke su odjeknule u cijeloj regiji.

Kad nešto otplovi u eter i ostane zabilježeno, kasno je za spinove i tumačenja. Da priča bude još i gora, sam Milanović dao je izjavu da su znali za snimanje i smijali se tome!? Čini se da predsjednik SDP-a preuzima retoričke metode Donalda Trumpa, baš u trenutku kada američki kandidat za predsjednika smanjuje tenzije i retoriku, čak se ispričava.

Stranka umirovljenika osuđuje podjednako razgovore na kojima jedna strana dolazi s figom i snimačem u džepu, a druga nekontrolirano vrijeđa i pljuje sve oko sebe.

Ostavite se, gospodo, igara. Narodu treba kruha! Ne trebaju nam ni jedni ni drugi, ne zanima nas dualizam SDP-a i HDZ-a. Ne trebamo premijera retoričkog ‘alfa mužjaka’, kojem su svi papci, bezveznjaci ili šaka jada, takav govor smetao bi nas i da dolazi sa susjednog stola u kafiću. A kamoli na političkoj govornici.

Jer, verbalni ekscesi poput ovog šalju u javnost poruku da su sve ozbiljne teme potrošene, nedovoljno atraktivne, dosadne. O. K. Red zapošljavanja, malo mirovina, doza PDV-a, šaka poreza i predizborna juhica se već krčka. Sva ta nerealna i ponekad lažna obećanja ‘začinimo’ s malo komedije… Ne gospodo, politika je kudikamo ozbiljniji posao. Tko to ne razumije, bolje da se prebaci među stand up komičare, takva scena u Hrvatskoj postoji. Primite se mikrofona, smislite par šala i – nasmijte publiku. Ako možete…”

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!