STRANKA UMIROVLJENIKA: Bilo bi dosta laži, vlada nije povećala mirovine niti za kunu

Napori vlade da u maniri najboljih Goebbelsovih učenika isperu mozak svom narodu na njihovu žalost, uložen trud i novac neće uspjeti, tvrdi Lazar Grujić, čelnik Stranke umirovljenika.

Zaključak možemo izvesti nakon razgovora s našim članovima i simpatizerima koji nakon medijske vladine ofenzive još snažnije simpatiziraju sindikalni referendum. Kontraefekt koji je postignut stoga nije na diku resornom ministarstvu i preporučujemo im javno da stvarno započnu s istinitim upoznavanjem građana.

U prvom redu neka prestanu lagati i kažu istinu koliko su mirovine povećane u njihovom mandatu. A to je za 0 (nula) kuna! Busanje u prsa s povećanjem od 7 i nešto sitno posto nije povećanje već samo zakonsko usklađenje na što su ipak vladajući političari prisiljeni ako koliko toliko poštuju zakon. Prema tome još jednom ponavljamo mirovine su usklađene samo relativno u odnosu na porast plaća i inflaciju, a nikako nisu apsolutno povećane. Zašto se ta vrlo jednostavna i matematički jasna istina izvrće ili jednostavno rečeno govori neistina nije teško zaključiti.

Stoga se ne treba čuditi i drugim izmišljotinama poput cifre od 45 milijardi koliko bi trebalo izdvajati više za mirovine ako se ostvari sindikalno referendumsko pitanje.

Pozivamo stoga autora ovog brojčanog iznosa da objasni na koji je način došao do njega kako bi mu javno mogli reći gdje je pogriješio, iako to vjerojatno nije radio matematički i financijski stručnjak već neki PR plaćenik. Da bi građani trebali saznati istinu potpuno je točno i po pitanju tajnih računa u stranim bankama u koje je ilegalno preneseno ogromno hrvatsko bogatstvo stečeno prevarom, kriminalom i korupcijom.

Izvor: Freeimages.com
Izvor: Freeimages.com

Samo da se dio vrati bilo bi dostatno za jednokratno povećanje svih mirovina za 50%! Do tog smo iznosa došli na isti način kao i vlada do 45 milijardi kuna. Istine radi bilo bi zanimljivo čuti i kako samo transkripti određenih tajnih razgovora, metoda prisluškivanja i nadzora dolaze u javnost. Postavlja se pitanje zašto građani koji plaćaju rad ovih službi ne bi čuli sve o ovakvim istražnim, sudskim i policijskim razgovorima. Jer kako kaže ministar Kuščević građani imaju pravo znati istinu!

Pretpostavljamo kako osjećate ironiju i cinizam u našem pitanju ali jednostavno ne postoji drugačiji način komunikacije s vladajućom političkom elitom. Zapanjujuće je pri tome koliko je bio u pravu talijanski političar Machiavelli koji se rodio u svibnju davne 1469. godine, a udario je temelje teoriji politike i obnašanju vlasti koja i danas vrijedi.

Zorno možemo primijetiti kako politika od dobrog čovjeka čini lošeg, od vjernika nevjernika ili od obiteljskog razvratnika. Svaka slučajnost s našim današnjim ministrima (i ministricama) i vladom posve je slučajna! I to ne samo s današnjom već unazad skoro trideset godina u kojima smo prema nedavnom ekonomskom istraživanju zahvaljujući politikantstvu, licemjerju i nepotizmu proveli 38 posto vremena u recesiji.

Nadalje surova je istina kako smo na dnu ljestvice europskih zemalja prema razvijenosti, konkurentnosti i razini standarda jer prosperitet ne temeljimo na znanju, učenju i posvećenom radu i promjenama na osobnoj pa do društvene razine. Molimo stoga ministre da i ovu istinu koja im ne ide u prilog objave ili barem priznaju.

 

 

Komentiraj