ŠTRAJK IDE DALJE: Za učitelje nema se, neće se, ne želi se – kaže Mihalinec

Podijelite članak

Štrajk prosvjetara ide dalje. Sindikati su najavili kako u utorak neće biti nastave u Krapinsko-zagorskoj, Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Izvor: Media servis

Danas, 21. dana štrajka, nastave nema u Vukovarsko-srijemskoj i Karlovačkoj, a u ponedjeljak u Splitsko-dalmatinskoj i Požeško-slavonskoj županiji. Odaziv štrajku i dalje je velik, preko 90 posto.
Sindikati u prosvjeti najavljuju nove prosvjede i to baš onda kada će premijeru Plenkoviću najmanje odgovarati – u terminima kad će Hrvatska predsjedati EU-om i kad će zagreb ugostiti Kongres EPP-a.

Sanja Šprem: “Vladi naš prosvjed nije puno značio, no predsjedanje EU-om nije tako daleko, možda će im tad značiti prosvjed. No ono što je prije je Kongres EPP-a, kad će šefovi europskih država biti u Zagrebu. Hrvatski učitelji trebaju uputiti glas prema Europi”.

Ovog se tjedna pregovaralo pa se i na trenutak učinilo kao da su Vlada i sindikati blizu dogovora, na taj je dojam splasnuo.

Kako Aladrović misli da je inteziviran dijalog kad se od utorka nismo čuli, rekao je Branimir Mihalinec, iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.

Napomenuo je da strani konzultanti rade analizu koeficijanta u državnom inspektoratu u kojem najniža stručna sprema ima koeficijent 1,35.

“Znači – može se, ima se, hoće se. Za učitelje nema se, neće se i ne želi se jer učitelji ne vrijede u ovoj zemlji. I to je ponovno poruka Vlade učiteljima, nastavnicima i to je poruka da Vladi nije stalo do reforme”.

Pregovori s Vladom nastavljaju se u ponedjeljak.

 

Komentiraj