STRAH OD UJEDINJENJA BAYERA I MONSANTA: U igri 99 bilijuna dolara – dominacija GMO hrane i druge posljedice

ISTINE I ZABLUDE: Što je sve otkrila velika znanstvena studija o GMO?!
Najnovija inicijativa organizacije SumOfUs – globalne neprofitne organizacije koja djeluje u interesu zaštite ljudi, životinja i planeta – vezana je uz najavljeno udruživanje biotehnoloških korporacija Bayer i Monsanto.

Strahuje se da bi ta poslovna akvizicija, vrijedna vrtoglavih 66 bilijuna dolara, dovela do apsolutnog monopola nad svjetskim zalihama hrane.

Uz to što bi udruživanje Bayera i Monsanta rezultiralo novom mega-korporacijom koja bi upravljala svim rezervama hrane na svijetu, to također znači i da hrana više nikad i nigdje ne bi mogla biti ekološki uzgojena.

Do najavljenog poslovnog ujedinjenja te dvije kompanije ostalo je još malo vremena i zato je sada zadnji trenutak da se nešto poduzme, piše Alternativa za Vas.

Potrebno je djelovati odmah! Trenutno se rade nacrti europskih zakona koji bi omogućili preuzimanje Monsanta od strane Bayera.

Članovi i simpatizeri SumOfUs upozoravaju na ekološke i druge opasnosti koje bi ovo ujedinjenje donijelo.

Ako poslovni potez velikih korporacija bude odobren, spajanje Bayera i Monsanta rezultirat će:

  • nestankom prirodnih eko i bio proizvoda
  • apsolutnom dominacijom GMO hrane na tržištu
  • povećanjem cijena hrane u cijelom svijetu
  • nestankom malih lokalnih eko uzgajivača
  • izmjenom prirodnih uvjeta i mehanizama
  • izumiranjem vrsta među kojima su najugroženije pčele
  • promjenom klimatskih uvjeta
  • svijetom u kojem više neće biti moguće živjeti zdravo

rajčica, gmo

Ako ujedinjenje tvrtki Bayer i Monsanto bude odobreno, tada nas sve očekuju katastrofalne posljedice za prirodu i zdravlje.

Bit ćemo suočeni s izumiranjem pčela, ogromnom količinom toksičnih glifosata i drugih pesticida u hrani te s potpunom kontrolom tržišta od strane tvrtki čiji je jedini interes profit.

No, ovaj poslovni potez ne mora se nužno i ostvariti. Potrebno je djelovati brzo i strateški da bi se spriječila jedna od najvećih ekoloških katastrofa u ljudskog povijesti.

Iz organizacije SumOfUs poručuju da su angažirali najbolje odvjetnike koji proučavaju zakone i lobiraju za zaštitu prirode i zdravlja.

Do sada su imali puno uspjeha u svom radu. Tako su nedavno zaustavili moćne kompanije Comcast i Time Warner koje su pokušale nametnuti monopol u telekomunikacijama.

Nadajmo se da će jednako uspješni biti i ovog puta kada je u pitanju zdravlje svih nas. Ovoj inicijativi možete se pridružiti i vi donirajući sitan iznos od 1, 4 ili 9 eura:

https://actions.sumofus.org/a/baysantoeu_sbs

Što je SumOfUs?

SumOfUs je globalna neprofitna organizacija koja djeluje u interesu zaštite ljudi, prirode, životinja i općeg dobra.

Njihove aktivnosti i akcije najčešće su usmjerene protiv velikih korporacija koje su vođene isključivo profitom.

Potezi tih korporacija često su uzrok značajnih društvenih i ekoloških problema poput klimatskih promjena, diskriminacije ljudi te iskorištavanja i nepoštivanja prava životinja.

Cilj ove svjetske organizacije je upozoriti na probleme opasne za zdravlje i za prirodu, te, kad god je to moguće – spriječiti ih.

SumOfUs djeluje u više od 130 zemalja i okuplja više od 12 milijuna članova, volontera i simpatizera.

PISALI SMO:

VIDEO: BRANIMIR BUNJAC – Zakon o GMO je zločinački – genetički inženjeri stvaraju suvremene Frankensteine – čitajte OVDJE.

ISTINE I ZABLUDE: Što je sve otkrila velika znanstvena studija o GMO?! – čitajte OVDJE.

Komentiraj