STRADAO OD STRUJNOG UDARA: Mladić (18) završio u komi – penjao se na vagon

Unatoč stalnim apelima Hrvatskih željeznica i policije, stradavanje mladih od strujnog udara na krovu vagona nastavilo se i u 2021. godini.

Iz PU brodsko-posavske se doznaje da se 18-godišnji mladić sa zagrebačkog područja bori se za život nakon što je 1. prosinca u 23.55 oko 500 metara zapadno od željezničkog kolodvora u Slavonskom Brodu na kolosijeku stradao od strujnog udara nakon što se popeo na teretni vagon.

Mladić je zadobio za život opasne ozljede, teške opekline po licu i tijelu, te se nalazi u induciranoj komi. Još nije poznato zašto se penjao na vagon.

Policija istražuje uzroke ove nesreće, a neslužbeno doznajemo kako je hitnu pomoć i policiju pozvala osoba koja se nalazila u društvu s mladićem sa zagrebačkog područja. Do strujnog udara došlo je na kolosijeku uz zgradu tvrtke Fero-term.

Kako piše Glas Slavonije, valja podsjetiti da žrtva ne mora dodirnuti žice da bi stradala jer promjer opasnosti obuhvaća čak dva metra od svih dijelova mreže pod naponom.

Hrvatske željeznice upozoravaju, i u svojoj brošuri “Opasnosti od strujnog udara uz prugu”, kako je vrlo važno zapamtiti da vagon koji stoji ispod električnih vodova nije mjesto za igru.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!