STRADAO OD STRUJNOG UDARA: Dječak je operiran, u komi je – lijećenje će dugo trajati

Šesnaestogodišnjak, koji je teško stradao od strujnog udara kada se popeo na vagon kod željezničkog kolodvora u Slavonskom Brodu u jedinici je intenzivnog liječenja u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu.

Zadobio je teške opekline drugog i trećeg stupnja na 50 posto površine tijela, a ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb Goran Roić za HRT je rekao:

“Dječak je upravo u operacijskoj sali na previjanju područja zahvaćenih opeklinama, je hemodinamski stabilan, i nadalje u JIL-u, na umjetnoj ventilaciji, analgosediran uz nadoknadu tekućine i terapiju antibioticima”.

Dodao je kako je u tijeku dodatna dijagnostika i praćenje eventualnih komplikacija. A za 8 do 10 dana i će se doći do definitivn procjene dubine opeklina i transplantacije kože – vlastitom, umjetnom ili ‘doniranom’.

Slijedi višemjesečno liječenje

Liječenje i obrada su multidisciplinarni rad i uključuju ORL, pulmologa, gastroenterologa, psihijatra te psihologa.

“‘Opeklinska bolest’ nije samo problem oštečenja kože već je moguća ozljeda i komplikacije drugih org. sustava. U svakom slučaju slijedi višemjesečno liječenje.

Rezultati naše ustanove su u ovom području izuzetni, na razini vrhunske medicine Europe i svijeta.

U prvom redu zahvaljujući vrhunskim intezivistima, dj. kirurzima koji se bave opeklinama, dječjim kirurzima koji se bave opeklinama i dječjom traumatlogijom”, rekao je Roić.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!