STRADALIMA U POTRESU: Ima grijalica, grijte se i ne mislite na račune – to ćemo riješiti

“Poruka svima – puno je doniranih grijalica, poručio bih im da se griju, da ne misle o računima na struju, to ćemo riješti”, rekao je  među ostalim potpredsjednik Vlade RH Boris Milošević gostujući na N1 televiziji.

Podsjećamo, kako je Milošević imenovan zamjenikom šefa Stožera civilne zaštite RH zaduženog za otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke,

“Ovdje su ljudi jako skromni, vode računa o svakoj potrošenoj kuni i ovako apeliram da ne misle na to, da ne štede, da se griju, ne brinite za račune. Prema informacijama koje imamo od HEP-a, struja je uspostavljena. Nažalost, tamo gdje nema mreže, nije, ali u svim selima gdje je struja postojala, dovedena je. Što se tiče vode, u nekim selima općine Lekenik imaju problema s bunarima, trebat će im pumpe za ispumpavanje mulja, i u jednom dijelu Petrinje voda nije ispravna pa se osigurava preko cisterne”, rekao je Milošević za N1.

Napomenuo je da se radi o kraju koji je “demografski i gospodarski jako devastiran”:

“U njega se nije puno ulagalo, potres je dotukao ionako lošu infrastrukturu. Ovo je prilika da probijemo ceste i putove gdje ih nije bilo. Prioritet je osigurati krov nad glavom, mapirati sva domaćinstva, a ako do negdje kontejner ne može doći, put se probija i radi.”