STRADALA OD POLICIJSKOG PIŠTOLJA: Evo što kažu iz policije o smrti studentice (21) u Osijeku

Nakon stradavanja mlade studentice (21) u stanu u Osijeku koja je usmržena pištoljem policajca koji je bio s njom u stanu, načelnik Sektora kriminalističke policije Krunoslav Patača obratio se medijima i iznio detalje tragične smrti djevojke.

“Ispred policijske uprave, Ministarstva unutarnjih poslova i u svoje ime izrazio bih sućut za ovaj tragičan događaj. Policajci su 20. rujna u 22:09 zaprimili početnu dojavu o smrtnom stradavanju mlade ženske osobe. Žurnim izlaskom na mjesto događaja to se i potvrdilo, a prema početnim saznanjima ta dojava nije ukazivala da se radi o kaznenom djelu”, istaknuo je.

Rekao je kako se postupanjem policije, provedenog očevida te obavljenih obavijesnih razgovora i obdukcije, došlo do saznanja da je 27-godišnji hrvatski državljanin, inače zaposlenik ove policijske uprave, počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti na štetu mlade djevojke.

“Temeljem naših prikupljenih saznanja, i u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom, proveo se niz dokaznih radnji. Zbog nepristranosti postupanja, samim očevidom je rukovodila zamjenica Županijskog državnog odvjeništva iz Osijeka. Policija je ovo okarakterizirala kao teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti”, poručio je, kako javlja RTL.

Naglašava da je policija u 24 sata poduzela niz radnji, ali da još traje prikupljanje dokaza te će trebati neko vrijeme da se utvrde sve činjenice. Nije htio komentirati navode da je osumnjičeni policajac prvo govorio da nema ništa sa stradavanjem djevojke i da je u pitanju samoubojstvo te da je mijenjao iskaze.

“Ne mogu odgovoriti na ovo pitanje zbog tajnosti postupanja, ali mogu napomenuti da je istraživanje bilo kompleksno. Sama činjenica da se radi o policajcu i za nas je to posebno teško. Ovo čini veliku štetu ugledu policiji u cjelini, ali trudit ćemo se da opravdamo povjerenje građana”, rekao je Patača.

Otkrio je da je osumnjičeni policajac nakon 11-mjesečnog tečaja na policijskoj akademiji završio osnovnu obuku za policijskog službenika. U listopadu prošle godine je postao vježbenik, a tek nakon odrađenog vježbeničkog staža je stekao pravo na ovlaštenje oružja. “9. kolovoza je zadužio osobno vatreno naoružanje za koje je prošao obuku”, dodao je, pa upozorio da činjenica što je mlad i nema dugo oružje ne opravdava odgovornost.

Za ovo kazneno djelo osumnjičeniku prijeti kazna zatvora od 1 do 8 godina zatvora te je predloženo određivanje istražnog zatvora.

Podsjetimo, u stanu u Osijeku je u srijedu stradala 21-godišnjakinja, a njezino je tijelo pronađeno dan kasnije. Policajac (27) je neoprezno rukovao pištoljem i ispalio hitac koji ju je pogodio i bio koban, izvijestila je ranije osječko-baranjska policija.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ranije je potvrdio da je na licu mjesta pronađen pištolj koji pripada policajcu koji je u trenutku nesreće bio u stanu. U tom trenutku je bio izvan službe, a tijekom jučerašnjeg dana je uhićen.

Bit će predan pritvorskom nadzorniku i kazneno prijavljen za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti te dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!