STOP MEJAŠIMA U PULI: Nema dozvole za svirku – evo što kaže Grad

Grad Pula odbio je izdati dozvolu popularnom sastavu Mejaši za koncert koji se trebao održati ispred Kaštela, što je izazvalo mnogo bure.

Sada su se oglasili iz Grada:

“Interes za održavanje programa u svim prostorima kulturno-povijesnih spomenika u Gradu Puli u 2023. godini znatno je veći od broja raspoloživih termina. U situaciji kada nije moguće održavanje svih predloženih programa bila je nužna selekcija programa koji će se održati.

Obzirom na ograničeni broj termina te na posebnu potrebu usklađenja termina održavanja programa, Povjerenstvo je, u okviru svoje nadležnosti i ovlaštenja, izvršilo selekciju svih zaprimljenih prijava, uskladilo termine održavanja programa te predložilo programe za održavanje.

Slijedom naznačenog, Povjerenstvo nije zabranilo održavanje niti jednog programa pa tako niti održavanje koncerta Mejaša koji je predložio organizator Incognito Agency”, objasnili su zašto se koncert Mejaša definitivno neće održati.

A o tome da je koncert doista zabranjen pisao je Glas Istre.

Da je došlo do zabrane, potvrdio im je ravnatelj Povijesnog i pomorskog muzeja Istre (koji je zadužen za prostor Kaštela) Gracijano Kešac koji je rekao da nije on taj koji je donio odluku, nego Povjerenstvo.

Kešac je, pak, član Povjerenstva.

Ostali članovi spomenutog Povjerenstva su Darko Komšo (ravnatelj Arheološkog muzeja), Sanja Cinkopan Korotaj (direktorica TZ-a Pule), Emina Popović Sterpin (pročelnica za kulturu u Gradu Puli) i glazbeni producent Edi Cukerić.