STJEPAN MESIĆ: Karamarko je potkapacitiran u svom obrazovanju i nema nikakvu političku budućnost

stjepan mesić

Bivši predsjednik Republike Hrvatske gost je sutrašnje emisije Bez Cenzure Rovinj FM-a, u kojoj je voditelju Igoru Frankoviću odgovorio na brojna pitanja vezanih uz aktualno stanje u politici ali i njegovom mišljenju o Tomislavu Karamarku za kojeg kaže da će čovjek potkapacitiranog znanja i obrazovanja.

Mesić se gostujući u emisiji Bez cenzure koja je snimljena jučer, osvrnuo na sada već tehničku Vladu kazavši kako se sa ovom Vladom i ovom koalicijom, moglo očekivati kakav će biti rasplet jer HDZ je ušao u suradnju sa Mostom samo kako bi ih prilagodili svojoj politici. Most se nije davao, držali su se izjava o reformama i moralu u politici i to nije odgovaralo HDZ-u. Ustrajali su na nekim principima ali morali su biti svjesni da na onaj način na koji su oni ušli u suradnju sa HDZ-on, nije moglo uspjeti, prenosi Media servis.

“Jer HDZ je skrenuo jako na desno, mogao bih reći u određeni radikalizam koji Hrvatska ne prihvaća. HDZ su vodili ljudi koji su izvan vremena i prostora. Oni su se orijentirali na nostalgični dio onih NDH nostalgičara koji su ostali u prostoru Drugog svjetskog rata”. Mesić je rekao kako Hrvatska ovako podijeljena nije bila ni u vrijeme Drugog svjetskog rata, te da je ovo otišlo u preveliki ekstremizam.

Gubitnik u ovoj situaciji nije samo Karamarko, odlazi jedna politika koja nije imala utemeljenja u hrvatskom društvo, politika koja ne priznaje manjine i realan svijet. Primjer je imenovanje Zlatka Hasanbegovića za ministra kulture i to je prevršilo svaku mjeru.

“Prevšilo je mjeru među ljudima koji su u kulturu, koji poznaju kulturu i kojima treba kultura. Prevšila je mjera i s pogrešnim izborom ministrom obrazovanja. Prije svega za Hasanbegovića moramo reći da je čovjek osudio zločine ustaša u Drugom svjetskom ratu, ali nikada nije osudio zločinačku NDH”.

Na pitanje voditelja Igora Frankovića zašto a Tomislav Karamarko i on nemaju lijepe riječi jedan za drugog, a znamo da je upravo Karamarko bio šef izborne kampanje Stjepanu Mesiću i savjetnik za nacionalnu sigurnost, Mesić kaže: “Karamarko je bio dobar izvođač radova, dobar šef kabineta, izvršavao je zadatke i u tome je bio uspješan. Međutim da bi bio ono što je poželio biti, na čelu jedne stranke, vlade on bi morao imati ideju. Karamarko je potkapacitiran u svome obrazovanju, znanju i orijenatciji.”

I on jednostavno ne može više od toga.”To su cipele prevelike bile za njega”. Tomislav Karamarko je u ovoj situaciji moralno politički odgovoran jer je njegova supruga bila konzultantica i lobista Mola, koja je radila protiv Hrvatske i u korist Mola i to je prevršilo svaku mjeru:”Karamarko nema političke budućnost jer je zaključan računa. Nema šanse da se u bilo kojoj ozbiljnoj pozicciji u politici nađe”. Mesić se za Rovinj FM dotaknuo i pitanja ukidanja ureda predsjednika kazavši kako je to na Ustavnom sudu.

Na pitanje kada očekuje iseljenje, Mesić je rekao:”Znatno duže nego što će trajati ova Vlada. To je bila pusta demagogija. Iza toga je stajao Tomislav Karamarko koji je mislio dobiti jeftine poene na jednom takvom pozivu i na dezinformiranju građana da će to spasiti hrvatski budžet”. Nadam se da su iz cijele ove situacije i eksperimenta, dvije velike ali ostale male stranke izvukle pouku, također nadam se da su i građani sada pametniji, rekao je između ostalog gostujući u emisiji Bez Cenzure Rovinj FM-a, bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić a cijelu emisiju poslušajte sutra od 10 sati u programu Rovinj FM-a.

Komentiraj