STIŽU TOPLIJI DANI: Temperature idu i iznad 30 – evo i kada

Jutarnje temperture zraka u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu bile su od 8 do 13ºC a na srednjem i južnom Jadranu i od 17 do 21ºC, kaže se u prognozi meteorologa Bojana Lipovšćaka s N1 televizije.

Nestabilna zračna masa postupno se premješta prema jugoistoku tako da će vrijeme biti pretežno oblačno s povremenom kišom. Više kiše u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu. Na srednjem i južnom Jadranu promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima.

U zaobalju uz razvoj dnevne naoblake poslijepodne su mogući lokalni grmljavinski pljuskovi. Na sjevernom i srednjem Jadranu puhat će umjerena bura, a podno Velebita s olujnim udarima. Oslabit će tijekom poslijepodneva i navečer.

Na južnom Jadranu jugo i jugozapadnjak. Poslijepodne djelomično kidanje naoblake u najzapadnijim krajevima. Najviše dnevne temperature zraka u unutrašnjosti oko 16, a na Jadranu od 20 do 25ºC.

Idući tjedan od utorka porast temperatura zraka i obilje sunčanog vremena. Do kraja tjedna temperature će u unutrašnjosti biti oko 30 stupnjeva ili malo iznad te vrijednosti.
Na Jadranu stabilizacija vremena od utorka uz vjetrove dnevne cirkulacije i porast temperature zraka. Bura je malo izmješala more, ali temperature su od 19 do 22ºC, piše N1.