STIŽE PROMJENA VREMENA: Grmljavine s kišom i temperature niža za 10 stupnjeva

Većinom je vedro diljem zemlje. Vedrinu u dijelovima unutrašnjosti narušava manja do umjerena naoblaka i magla. Maglovita su uglavnom područja kotlina unutrašnjosti i područja uz rijeke, što ističu iz HAK-a i vozače pozivaju na oprez.

U nastavku dana prevladavat će većinom sunčano, uz tek manju do umjerenu naoblaku, i većinom slab vjetar. Na Jadranu slabim do umjerenim intenzitetom puše bura, ali u nastavku dana zapuhat će umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, javlja N1.

I srijeda će početi većinom sunčano, no prema kraju dana postupno naoblačenje sa zapada. Kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom zahvatit će prije svega šire riječko područje i Gorski kotar.

Upravo na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru i Lici treba u četvrtak računati na mogućnost lokalno obilnije oborine, koju će pratiti grmljavinska aktivnost.

Glavnina oborine past će tijekom petka i subote, i to najviše u predjelima uz Jadran. Temperatura zraka osjetno će pasti, pritjecanjem hladnijeg zraka, u dijelovima unutrašnjosti i za desetak stupnjeva.