STIŽE HLADNA FRONTA: Neki će imati i bijeli Božić, jer bit će i snijega

U dane koji dolaze moglo bi biti snijega. Badnjak će biti tmuran, kako će do naših krajeva stići hladna fronta sa sjeverozapada.

Prijepodne će već biti slabe kiše duž Jadrana, osobito sjevernog i srednjeg, u Gorskom kotaru i Lici, a onda će se u drugom dijelu dana oborina postupno intenzivirati sa zapada, uglavnom kiša, koju će pratiti jak vjetar južnog smjera.

Na moru, osobito sjevernog i srednjeg Jadrana, navečer i u noći na Božić, postojat će opasnost od nevera, prognozira Tea Blažević za N1.

Na Božić već prijepodne, spuštanje hladnog zraka potaknut će kišu da počne prelaziti u susnježicu i snijeg, najprije u višim predjelima Gorskog kotara.

U drugom dijelu petka, snijega će biti posvuda u Gorskom kotaru i Lici, gdje će stvoriti snježni pokrivač.

No, prolazno bi snježne pahulje mogle zalepršati i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije, u Banovini i Kordunu, u noći na blagdan svetog Stjepana, vrlo vjerojatno i zapadna Slavonija, a na Štefanje moguće posvuda u Slavoniji i Baranji.

Dojmu zime doprinijet će i sjeverac, u unutrašnjosti, jaka i olujna bura, duž obale. Burom koja snježna pahulja može završiti i na samoj obali, osobito sjevernog Jadrana.