STIŠAVA SE BURA U LICI: Župan Milinović povlači proračun – evo i zašto

Nakon mnogo bure i nakon što je Marijan Kustić, predsjednik, pet puta odgađao Skupštinu Ličko-senjske županije, župan Darko Milinović oglasio se kratkim priopćenjem u kojem je najavio povlačenje prijedloga proračuna, kao i razloge povlačenja trenutnog prijedloga.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Nakon jučerašnjeg sastanka s premijerom Plenkovićem i u dogovoru s predsjednikom Skupštine Marijenom Kustićem, odlučio sam povući proračun, budući da nisu isti elementi donošenja proračuna koji su bili aktualni prije gotovo tri mjeseca kada sam proračun predložio.

Ovaj postojeći proračun bi putem amandmana trebao biti izmijenjen u iznosu od preko 21 milijun kuna (zbog zahtjeva proračunskih korisnika i EU izbora…) te smatram da je korektnije predložiti novi proračun u koji će biti uključeno novih 21 milijun kuna nepovratnih EU sredstava.

Dogovoren je i radni sastanak koji će se održati do srijede (19. lipnja 2019.), kada ću ponovno uputiti proračun članovima Županijske skupštine, kako bi uključili i projekte Vlade RH koji idu u cilju razvoja LIčko-senjske županije”, stoji u priopćenju.

Komentiraj