STIPE PETRINA: Trinaest sudaca uhvaćeno u nedozvoljenim aktivnostima

Stipe Petrina
Sabor je sjednicu nastavio raspravom o izvješću o radu Povjerenstva za sukob interesa u 2014. godini.
U tom razdoblju Povjereno je održalo 42 sjednice, donijelo 117 odluka o pokretanju postupka te izreklo sankcije u iznosu od 481 tisuće kuna, izvijestila je predsjednica povjerenstva Dalija Orešković. Iako se raspravlja o izvješću za 2014. prenosi Media Servis.
HDZ-ov Josip Đakić osvrnuo se na slučaj iz prošle godine. Zamjera Povjerenstvu što je istraživalo činjenicu da je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović dala novac od kampanje svojoj stranci.

“Nema mogućnosti kažnjavanja, nema čvrstih dokaza da se osuđuje da je surađivala s bivšom strankom što nije smjela. Suradnja s bivšom strankom svih predsjednika u političkom svijetu u trodiobi vlasti postoji,” rekao je Đakić.

Orešković je rekla da je tek donesena odluka o pokretanju postupka pa da ne smije komentirati ovaj slučaj.

Podsjetimo, nije sporno što je Grabar Kitarović dala novac stranci, nego što je nakon toga odlučivala o tome kako će se taj novac raspodijeliti. Za stanku u raspravi pobrinuo se Stipe Petrina koji je iznio niz optužbi na korupciju u pravosuđu.

“Trinaest sudaca Županijskog suda u Šibeniku je uhvaćeno u nedozvoljenim aktivnostima od banalnih slučajeva do najgorih kaznenih djela,” kazao je Petrina.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!