STIPE PETRINA: Sabor je pogrebnička kuća – kriv je za lopove i dugove

stipe petrina

Stipe Petrina, nezavisni zastupnik je, povodom 26. obljetnice konstituiranja Hrvatskog sabora, na stranici svoje nezavisne liste izdao priopćenje u kojem je Sabor nazvao pogrebničkom kućom.

“POGREBNIČKA KUĆA SABOR danas slavi 26 godina postojanja. Dok narod plače, biznis ide ko lud. Trljaju se dlanovi, dijele se povlastice, trguje se utjecajem a narodni zastupnici svakim sazivom sve više potvrđuju tezu o tome da rade za stranačku vrhušku.

Prije četvrt stoljeća konstituiran je prvi višestranački i demokratski izabran Sabor. Mislili smo da smo započeli stvarati neovisnu i modernu Hrvatsku u kojoj ćemo izbjeći demone jednoumlja. Prevarili smo se. Izabrani zastupnici glasati će po svojoj savjesti, rekao je Domljan, o kako je pogriješio!

Upravo su nam saborski zastupnici, koji su vam se u predizborno vrijeme smješkali s plakata i obećavali da će štiti naše interese, KRIVI za Zakon o pretvorbi i privatizaciji, KRIVI su za Zakon o općem oprostu, KRIVI za Ovršni zakon, KRIVI za Zakon o referendumu, KRIVI za promjenu Ustava koja omogućava da sve što se zaradi u Hrvatskoj ide van. Taj isti Sabor kriv vam je što smo mijenjali Ustav da bi na koljenima ušli u Europsku uniju. Sabor nam je kriv za lopove i za dugove…

Zar ne vidite kako vas vaši uvijek jedni te isti narodni zastupnici, zakonima koje izglasavaju po stranačkoj uputi, guraju u grob. S vremenom, vas koji i dalje vjerujete da birate narodne zastupnike a ne stranačke ulizničke poltrone, radi vas umiremo pod čizmom “demokracije”. Sve skupa na kraju nitko nas neće oplakivati a nema i zašto. Djeca će nam i dalje odlaziti vani a narodni zastupnici će i dalje jedino i isključivo raditi po uputi predsjednika stranke, samo i isključivo za svoj INTERES!”, napisao je Petrina.