STIPE PETRINA: “Hrvatska je više stradala od Rvatina nego od četnika”

Podijelite članak

Gradonačelnik Primoštena Stipe Petrina, koji je tamo peterostruki pobjednik izbora, nikada nije imao dlake na jeziku i vrlo je otvoreno progovarao o stanju u društvu kako ga on vidi.

U velikom razgovoru za Express, Petrina je među ostalim spomenuo i svoju vidovitost.

“Ne moram ni pričati da su se sve moje crne slutnje do sada obistinile”, rekao je za Express. “Prvi sam davne 1997. godine vikao da je HDZ zločinačka organizacija, a danas vidimo da zaista jest. Predvidio sam što će se dogoditi s MOST-om, koji je u dva navrata doveo HDZ na vlast i bio crkveno krilo te stranke.

Prvi sam upozoravao građane na Živi zid i na njihovu politiku “oporba radi oporbe i svoje guzice” samo u svrhu osiguravanja vlastite egzistencije i radi toga mi je žao. Do sada nažalost nema situacije u hrvatskoj politici koju nisam predvidio i koja se nije pokazala točnom…”

A na pitanje novinara Expressa: Egzodus je poprimio, kako bi rekao Šeks biblijske razmjere, Petrina je odgovorio:

“Pa upravo radi Šeksa i ekipe s kojom sve ove godine vlada Hrvatskom i imamo egzodus. Da bismo imali hrvatsku državu, u Domovinskom je ratu poginula 21.000 ljudi. Danas je, zbog države kakvu smo stvorili ili čije uništavanje smo dopustili, dom napustilo više od 350.000 ljudi! Dakle, više je Hrvatska stradala od Rvatina nego od četnika. Pitam vas, tko je onda gori i veći mrzitelj Hrvatske? Na ovoj statistici profitiraju samo HDZ, njihovo članstvo i stranački uhljebi. Oni neće bježati i upravo su oni ti koji strankama drže stabilno biračko tijelo. Politički inženjering, na vrijeme, stvorio je samoodrživ sustav….”

 

Komentiraj