ŠTIMAC NAKON USPJEHA: Ponosan sam na nogometaše Indije koji su izgarali na terenu

Indijska nogometna reprezentacija u finalnom ogledu južnoazijskog prvenstva pobijedila je selekciju Nepala 3:0 i po osmi put osvojila ovaj naslov.

Piše: Tomislav Pašiček (Media servis)

Posebno je zanimljiva činjenica da je pobjednike na turniru vodio Igor Štimac. Proslavljeni hrvatski nogometni reprezentativac i bivši izbornik Vatrenih nije mogao participirati u finalu jer je isključen u polufinalnom ogledu protiv domaćih Maldiva. Za Media servis je Štimac prokomentirao osvajanje naslova.

“Radostan sam zbog igrača koji su izgarali na terenu. Bespoštedno su se dali u jednom iznimno napornom natjecanju za koji smo imali samo pet dana priprema, a morali smo odigrati pet utakmica u samo 12 dana”, kazao je u uvodu Igor Štimac.

Rad hrvatskog stručnjaka u protekle dvije i pol godine stigao je do izražaja.

“Momčad je homogenizirana i pomlađena, trkački jako dobra i dobro izbalansirana. Mislim da ćemo kao momčad još rasti u narednom razdoblju što je vrlo ohrabrujuće”, dodao je Štimac.

Iako je najbolji igrač Indije na prvenstvu bio nezadrživi 37-godišnjak Sunil Chhetri, momčad je vrlo mlada, s prosjekom od svega 23 godine. O osvojenom trofeju Štimac još dodaje:

“Trofej kao i svaki drugi. Treba ga što prije zaboraviti i okrenuti se novim izazovima, jer već za par dana nas očekuju kvalifikacije s olimpijskom reprezentacijom u Emiratima”, kazao je Igor Štimac.

U skupini će ih čekati jaki Emirati, Oman i Kirgistan.

“Očekujemo da će ovi igrači koji su ovdje bili s nama i koji su dio te mlade reprezentacije biti nositelji i da ćemo se moći pohrvati s Emiratima i Omanom koji su favoriti u skupini”, zaključio je Igor Štimac.