STIGLI NALAZI ANALIZE: U krvi Mateja Periša pronađeni su droga i alkohol

Više javno tužiteljstvo u Beogradu utvrdilo je da nema osnovane sumnje da je smrt hrvatskog državljanina Mateja Periša (27) posljedica kaznenog djela, imajući u vidu sve okolnosti od njegovog nestanka u noći na 31. prosinac 2021. godine, izvršene provjere, do pronalaska njegovog tijela, 18. svibnja u rijeci Dunav, kod Ade Huje”.

Kako prenosi Nova.rs. obdukcijom koju je po nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu obavio Institut za sudsku medicinu zaključeno je kako na tijelu Mateja Periša nema ozljeda kostiju glave, vrata, trupa ni udova.

No rezultati toksikoloških analiza su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil alkohola. Također, u uzorku kose je identificiran kokain i benzoilekgonin u tragovima.

Vještačenje su obavila tri vještaka, liječnika specijalista sudske medicine.

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije navodi kako su od trenutka prijave nestanka Periša intenzivno tragali za njim i poduzimali sve mjere i radnje u suradnji sa Višim javnim tužiteljstvom u Beogradu, kako bi pronašli Mateja Periša i rasvijetlili sve okolnosti nestanka.

Na pronalasku su bili angažirani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za sigurnost na rijekama, kao i sve policijske stanice na teritoriju grada Beograda.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!