STIGLA SARA SA ZLATOM: Hvala mojoj obitelji bez koje ovog zlata ne bi bilo

Sara Kolak, Janica Kostelić

Ludbrežanka Sara Kolak (21) postala je senzacionalna olimpijska pobjednica u bacanju koplja. Postala je zlatna na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, popravivši osobni i državni rekord koji sada iznosi 66.18 metara.

Iza sebe ostavila je i svjetsku rekorderku Čehinju Barbaru Špotakovu, koja je mogla postati prva atletičarka s tri uzastopna olimpijska zlata u istoj disciplini.

Došla je u Rio de Janeiro i šokirala cijeli svijet u disciplini u kojoj se do super rezultata dolazi nakon određene zrelosti, a Sari je tek 21 godina.

“Hvala svima, mom klubu koji je stalno bio uz mene u najtežim trenucima. Hvala Gradu Rijeci i Gradu Ludbregu. Na čestitke ću svima odgovoriti sljedećih dana. Hvala mojoj obitelji, bez koje ovog zlata ne bi bilo”, rekla je kratko Sara, uz suze radosnice.Sara Kolak, Milan Bandić

Prije nje čestitke su joj uputili mnogi.

“Učinili ste nas ponosnima i sretnima, u ime Hrvatskog olimpijskog odbora želim uputiti čestike i divljenje za ono što ste pokazali na Olimpijskim igrama. Nadamo se da je to početak jedne velike sportske karijere”, rekla je Morana Paliković Gruden iz Hrvatskog olimpijskog odbora.

“Rezultati, koje su atletičari postigli, nemaju nikakve veze s onim što država ulaže u njih. Sara nas je sve iznenadila sa svojim sjajnim rezultatom, ona je sjajna osoba, samo sjajne osobe mogu postići tako sjajne rezulate”, riječi su predsjednika Atletskog kluba Kvarner Luciana Sušnja.

“Hvala vam što nosite Hrvatsku u srcu, kako to uvijek ističemo, bez obzira koliko nam je teško. Nadam se da ćete bez obzira na sve hvale ostati jednostavni, jer to je najviše što čovjek ima”, rekla je Janica Kostelić, pomoćnica ministra sporta.Sara Kolak

“Hvala svima, svim olimpijcima, koji su pohodili Rio. Sara, ti si zasigurno ne samo zvijezda Ludbrega, nego i Hrvatske”, kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i najavio da će Zagreb na središnjem zagrebačkom trgu organizirati doček za sve olimpijce, a najavio je i novčane nagrade.