ŠTEDNJA ENERGIJE: Filipović pojasnio kako njemu nije kao onima u kratkim rukavima

Europska komisija jučer je izašla u javnost s paketom mjera, koje se tiču štednje, ponajprije plina.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović kazao je nakon sjednice Vlade kako se ti dokumenti detaljno analiziraju u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja.

Dodao je kako se ministarstvo priprema za izvanredno Vijeće ministara energetike, koje će se u utorak u Bruxellesu. Naglasio je kako je dio mjera koje sugerira Europska komisija već ugrađena u hrvatske postojeće planove.

“Puno toga već postoji u našim planovima”, naglasio je Filipović. Što se tiče preporuka za građane, Filipović je istaknuo kako one neće biti revolucionarne.

“Jer naši ljudi znaju što treba činiti kad žele uštedjeti energiju i kada se želi smanjiti potražnja”, rekao je.

Filipović je kazao da će mjere abiti donijete na Vladi sljedećeg tjedna. Ministar gospodarstva i održivog razvoja kazao je da i sam štedi energiju, te da nije pobornik preniskih temperatura ljeti.

Osvrnuo se na temperaturu prostora na sjednici Vlade.

“Vjerujem da je ljudima u kratkim rukavima bilo hladno, meni nije bilo hladno s obzirom na to da sam odjeven kako jesam. To je pitanje za nekoga tko je tu temperaturu namještao, ja se tim nisam stigao baviti.

Ono što ću ja raditi je da ću sljedeći tjedan pozvati građane da se pridržavaju smjernica koje ćemo dati i očekujemo da se svi, osobito u državnim institucijama pridržavaju toga. Tako ćemo pokazati primjerom”, istaknuo je Filipović kako javlja HRT.

Cilj paketa mjera, koji će Vlada objaviti je pomoći gospodarstvu i građanima, naglasio je ministar.