STARI JE NOVI: Vrdoljak se vratio na čelo HNS-a, iz HDZ-a nikog nije bilo

ivan vrdoljak

Ivan Vrdoljak novi je stari predsjednik HNS-a. Pola godine nakon što je stranku napustio vratio se na izbornom saboru gdje je bio jedini kandidat za čelno mjesto.

Izvješće: Marinela Ruškovački (Media servis)

Poručio je da mu se vjerovati može, te da će dosljedan biti. HNS je glasovao i o zamjeniku predsjednika, te dva potpredjenika stranke.

“Rezultat neće doći danas, neće doći niti idući tjedan niti mjesec, ali se danas dogodilo to da smo krenuli u jasne projekte, zacrtali ciljeve i da smo se obvezali da će HNS donositi ljudima rezultat, donositi građanima bolju Hrvatsku i bolju i pristojnu politiku”, poručio je to u svom govoru nakon glasovanja Vrdoljak čija se stranka koju opet vodi u međuvremenu, iako je on silnu energiju trošio na kritiziranje, kao ju je nazivao, Plenkovićeve “Titanik vlade” , pridružila vladajućima.

Iz stranke se i prije današnjeg dana poručivalo da Vrdoljak neće ulaziti u Sabor ili Vladu, te da će se posvetiti isključivo stranci. Novinari su ga prije početka sabora pitali brine li se hoće li mu javnost vjerovati nakon svega.

“Naravno da će vjerovati. Rezultat ne može biti bolji u prvih 6 mjeseci nego što jest. Tko je uveo informatiku, tko je završio kurikulume. Naša djeca danas upisuju škole sa šansom da dobiju slična ili možda bolja ili ista znanja i kompetencije nego možda u Engleskoj ili Irskoj”, rekao je Vrdoljak.

A javnost trenutno razmišlja tako da stranka koja je dio vladajućih ima rejting tek nešto viši od 1 %. Za popravak tog rejtinga truda će trebati.

“Naš konačan cilj je uspjeh Hrvatske i naša politika je politika rezultata i suradnje, a naši projekti su projekti razvoja i poboljšanja života svakog čovjeka”.

Nakon raskola u lipnju nekoliko je istaknutih članova napustilo stranku i osnovalo novu, a predsjednik Kluba HNS-a u Saboru, Milorad Batinić, naglasio je da je to vrijedilo. Od danas zamjenik predsjednika stranke, Predrag Štromar, koji je i ministar u Vladi Andreja Plenkovića.

“Primili smo se ozbiljnog posla i uspjeli s mrtve točke pokrenuti ono o čemu se desetljećima samo puno pričalo, a to je reforma obrazovnog sustava. Pred nama je još puno posla, ali veselim se tom poslu jer vjerujem u nas”, rekao je Štromar.

Zanimljivo je da nikoga iz partnerskog HDZ-a danas nije bilo na izbornom saboru Hrvatske narodne stranke. Nešto više od 600 delegata izabralo je i potpredsjednike stranke, to su Marija Puh i Ivan Gulam.

Komentiraj