STARA BAKINA KUHARICA: Grah s ričetom na seoski način
Kako idu sve hladniji dani dolazi vrijeme graha, pa vam ovdje dajemo bakin recept kako pripremiti što bolje grah s ričetom.
Grah s ričetom na seoski način
Potrebno: 50 dag graha trešnjevca ili plavca, 80 dag suhih svinjskih rebra, 25 dag ričeta, 10 dag suhog špeka, 1 veća glavica crvenog luka, 1 mrkva, 2 dl ulja, 1 korijen peršina, 1 vezica peršina, 1 žlica crvene paprike, sol i papar
Grah namočite dan prije, skuhajte ga, dodajte ričet koji ste skuhali posebno, isto tako i meso koje ste kuhali posebno, sve dolijte vodom u kojoj se kuhalo meso i špek. Na ugrijanom ulju popržite sitno kosani crveni luk, dodajte mljevenu papriku, kratko popržite. Istresite na grah i još kratko prokuhajte.
Prema potrebi dodajte sdol, papar, sitno sjeckani peršinov list. Korijen peršina i mrkvu možete kuhati zajedno s grahom. Uz ovako pripremljeno jelo poslužite salatu od kioselog kupusa te srce zelene salate jače zakiseljeno.