STANOVNIK STRAŠNIKA: Netko je kriv – država je obnovila kuće, a sada su se srušile

“Obnova je započeta 1997. godine, a 1999. je završena. Država je tu u Strašniku i okolnim selima obnavljala 80% kuća. Sve kuće ispod mene imaju crvene naljepnice, pomaknulo se svi iz temelja. U kućama nema kapi željeza, ne znam tko je radio projekt, nadzor”, rekao je za N1 televiziju mještanin Tomislav Stanić.

“Nije mi jasno zašto država za nešto daje dvaput novce. To je nemar”, dodao je. Rekao je da ne zna točno izvođače radova ni projektante, no bilo je više tvrtki u pitanju:

“Radilo je pet-šest firmi. Sigurno se radilo i na crno, ne znamo tko je radio, što je radio. Nitko nije izašao ni provjerio gradnju naknadno. Nisam dobio uporabnu dozvolu, nisam dobio nikakav papir osim ugovora s općinom da mi se gradi kuća”, kaže Stanić za N1.

Stanić smatra da treba ispitati odgovornost: “Meni su mama, kći i supruga ostale u kući, što da su poginule? Onaj tko je gradio, projektirao i vršio nadzor, trebali su znati što se radi. Tad je to bilo na brzinu, bili smo u izbjeglištvu sedam, osam godina, nismo gledali, bilo nam je važno vratiti se.”

Komentiraj