STANOVI IZNAJMLJENI SABORU: U stanu Davora Filipovića živi Sanader, a u stanu njegove majke Penava

HDZ-ov Ante Sanader, potpredsjednik Sabora, živi u unajmljenom stanu od 86 kvadrata s balkonom u vlasništvu Davora Filipovića, kandidata HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika.

Kako piše Jutarnji list, Filipović kaže da se stan iznajmljuje Saboru još od 2006. godine.

“U njemu su bili saborski zastupnici Jure Bitunjac (HDZ), Željana Kalaš (HDZ) i Ante Sanader (HDZ)”, pojašnjava Filipović.

Obitelj Filipović iznajmljuje Saboru još jedan stan, jer njegova majka Kata Filipović, ima u vlasništvu stan od 82 četvorna metra, s balkonom 86 kvadrata, koji Saboru iznajmljuje od 2011.

U njemu je trenutno predsjednik Domovinskog pokreta i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, bivši HDZ-ovac, a prije njega u stanu su živjeli i SDP-ovci Lidija Bagarić te Damir Mateljan.

Od 151 saborskog zastupnika, za 81 koji ima prebivalište 50 kilometara ili više od Zagreba, Sabor plaća troškove stanovanja. A čak 82 posto onih koji imaju prebivalište izvan Zagreba u privatnom su najmu. Za njih 66 plaća se najam privatnim osobama, a 15 ih živi u službenim stanovima. Sabor je prošle godine za stanarine u privatnom najmu izdvojio 1,9 milijuna kuna, a 153.000 kuna za službene stanove, dok su troškovi režija iznosili 211.000 kuna.