SRUŠILA HDZ-OVOG GRADONAČELNIKA: Sjedim u uredu, ne radim ništa, nemam radno mjesto – kaže Cvrtila

Podsjećamo kako je Adrijana Cvrtila iz Eko Moslavine ukazala na to da se politički zapošljavaju članovi HDZ-a i HSLS-a ne bi li se zauzvrat održala većina u Gradskom vijeću Kutine, s vojim je istupom seušila HDZ-ovog gradonačelnika Kutine, Zlatka Babića.

Uz njega je uhićen i Davor Kljakić iz HSLS-a, a Cvrtila je u razgovoru za N1 televiziju rekla da se mnogo toga dogodilo i da je umorna. Na pitanje koji je bio prijelomni trenutak u kojemu je odlučila istupiti kaže da je stalno bila između dvije vatra i da je u jednom trenutku postupila instinktivno.

“Vidljivo je da sam cijelo vrijeme pronalazila načine kako se izvući iz tih situacija. Stalno sam bila između politike i odgovornosti trgovačkog društva”, govori Cvrtila dodajući da je bilo jako iscrpljujuće.

Cvrtila kaže kako je na sve htjela upozoriti Darija Hrebaka, ali “on nikako nije našao vremena za razgovor”.

“Ja smatram da je trebao naći trenutak. Bila mu je dužnost i obveza saslušati me i pokušati pronaći rješenje”, kaže i dodaje i da je pokušala razgovarati s nekim iz HDZ-a, ali nije bilo uspjeha.

Na pitanje je li moguće napraviti sustav kroz koji bi se prijavljivala korupcija u javnim poduzećima, Cvrtiča kaže kako povjerenici u ustanovama ne vrijede puno jer će se opet izabrati “klimavci”, a ne osobe koje će usuditi raditi. Ona misli da bi trebalo napraviti neovisno tijelo koje bi se bavilo time.O tome što danas radi u Eko Moslavini kaže da joj teško pada to pitanje i da je došlo do promjene uprave te da nije ispoštovan njen ugovor o radu i nisu joj dodijeljeni zadaci koje bi trebala raditi. “Novi direktor nije smatrao da treba razgovarati s osobom koja mu je predala firmu. To je po meni neprofesionalno, da ja dolazim, prva osoba s kojom bih razgovarala bi bio bivši direktor. To je i šteta za poduzeće, ja sedam dana dolazim na posao, sjedim u kancelariji i ne radim ništa, nemam radno mjesto, nisam raspoređena ni na jedno radno mjesto”, govori.

“Potraživat ću svoja zakonska prava ako se ne ispoštuje ugovor jer izgleda da nemam drugih mogućnosti”, kaže dodajući kako joj je Babić rekao da nije za to radno mjesto koje joj je zagarantirano novim ugovorom jer nije osoba od povjerenja novog direktora. “To je nedopustivo”, kaže.

“Svjedoči nekim situacijama koje, ne kažem da nisu dobre, i ja sam možda razmišljala promijenit ću svoju bravu… Ali s druge strane, da vi dođete na radno mjesto iz vanjskog sustava i jedan od prvih poteza je da mijenjate brave na kancelarijama. Pa nismo mi tamo kriminalci da imate potrebu svaku kancelariju zaključavati. Odmah su se drugi ili treći dan pretumbavali ormari i zinosili registratori. Radi se reogranizacija za kojom nije bilo potrebe. Dokumentacija koja se nalazi u tvrtci sigurno je značajna u ovom postupku zbog kojeg se graonačelnik nalazi u zatvoru”, kaže.

Na pitanje što se krije iza svega ovoga kaže: “Ja duboko vjerujem da, kad se sav ovaj dio odradi, oko ovih navoda koje je USKOK objavio, da će to polučiti i neke druge poteze i postupke od strane USKOK-a.”