SRUŠEN KVORUM U SABORU: Novi sukob Mosta i Domoljubne koalicije

ivan kovačić, most

Novi sukob između MOST-a i Domoljubne koalicije izbio je u Saboru. Povod je bilo izvješće o radu HNB-a. Već nekoliko dana traju prepirke oko toga da li Sabor izvješće samo prima na znanje ili o njemu može i glasovati.

MOST-ov Ivan Kovačić zatražio je na glasovanju stanku zbog te teme. Predsjednik Sabora Reiner nije mu je odborio i rekao je da je za mišljenje pitao Odbor za Ustav i poslovnik.

Nakon toga prvo su MOST-ovci, a zatim i oporba napustili Sabornicu i srušili kvorum.

Evo što kaže Ivan Kovačič:

“Naravno da se tako ne ponaša odgovorni partner. Ono što smo se dogovorili da bude na dnevnom redu, treba biti na dnevnom redu.”

Znači, HDZ je neodgovoran partner, pitala je novinarka.

“Ne mogu reći da je HDZ neodgovoran partner, mislim da je HDZ odgovoran partner, ali mislim da postoji unutar njih određeni remetilački faktori koji dovedu do ovako nečega”, rekao je Kovačić.

Kad dobijemo signal iz Vlade da se glasa, mi ćemo glasati, poručio je Ivan Šuker, a imao je što za reći o današnjem postupku MOST-a.

“Mislim da je naprosto nepotrebno dolijevanje ulja na vatru. Nažalost, neodgovorno. Ako vama vaša vlada pošalje pozitivno mišljenje na nešto, kako se možemo ponašati kao Klub nego sukladno tome. Vi ako glasujete protiv mišljenja svoje vlade, onda glasujete protiv svoje vlade. Vlada je poslala pozitivno mišljenje i čekamo dogovor gospodina Petrova, Karamarka i Oreškovića”, rekao je Ivan Šuker.