SRNEC PRODULJEN PRITVOR: Osumnjičena za ubojstvo sestre koju je držala u zamrzivaču

Županijski sud u Varaždinu za još mjesec dana produljio je istražni zatvor za Smiljanu Srnec, osumnjičenu za ubojstvo svoje sestre Jasmine Dominić čije je tijelo pronađeno u škrinji u obiteljskoj kući u Palovcu.

Izvor: Media servis

Smiljani Srnec je u ožujku pritvor već produžen na dva mjeseca, zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo ubojstva te zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela.

Šest mjeseci maksimalno je koliko prema Zakonu o kaznenom postupku mogu držati okrivljenika do podizanja optužnice. Nakon današnjeg ročišta i odluke suda novinarima se obratio Igor Pavlic, glasnogovornik suda, koji je rekao da je pritvor produljen zbog opasnosti od ponavljanja djela.

“Važno je napomenuti da je ranije istražni zatvor bio određivan i zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, a koji su u međuvremenu ispitani pa je ta opasnost otpala. Sutkinja istrage je ocijenila da je mjesec dana dovoljno vremena da DORH izvede preostale dokaze prije odluke o tome hoće li podići optužnicu ili ne”, rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic.

Za sada je kvalifikacija kaznenog djela ubojstvo, no postoji mogućnost prekvalifikacije u teško ubojstvo.

Komentiraj