SRIJEDA POČINJE BURNO: U ime SDP-a Milanović pokreće postupak za opoziv Karamarka

karamarko_milanovic_

Kao predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Zoran Milanović će u srijedu u 9 ujutro u Saboru dati izjavu za medije zbog pokretanja opoziva Tomislava Karamarka.

Ispred sabornice Milanović će govoriti o upućivanju u saborsku proceduru Prijedloga za pokretanje pitanja povjerenja Tomislavu Karamarku, prvom potpredsjedniku Vlade Republike Hrvatske, čime se pokreće postupak njegovog opoziva, najavljeno je u utorak iz SDP-a.

Podsjetimo, prošloga je tjedna Milanović ustvrdio kako zbog afere Konzultantica ‘Karamarko treba dati ostavku’.

“Ja ne kažem da tu postoji kaznena odgovornost: Karmarko je trebao dati ostavku, a kako to nije učinio mi ćemo pokrenuti postupak njegovog opoziva u Saboru. Treba razdvojiti privatno od javnog, a očito se ta priča ponavlja u HDZ-u iz koljena na koljeno. Vidjet ćemo što o tome misli stranka s kojom je HDZ na vlasti. Vidjet ćemo što će reći Most.”

Peđa Grbin, SDP-ov zastupnik je rekao:

“Prošlog tjedna smo sa saborske govornice najavili da ćemo ukoliko Karamarko ne podnese ostavku u saborskoj proceduri zatražiti da se provede rasprava o radu i da se glasuje o povjerenju. Imajući u vidu da nije podnio ostavku, SDP će pokrenuti postupak opoziva.”

Glasovanje će u Saboru biti već u srijedu. Valjda kako bi se pokazalo, nakon tri crna petka kada nije bilo kvoruma, kako Most i Domoljubna koalicija, a posebno HDZ, još uvijek imaju saborsku većinu.

Zatražio je to Tomislav Karamarko, ljut što saborska većina predvođena HDZ-om već tri tjedna nije sposobna skupiti kvorum potreban za glasovanje.

Karamarko u srijedu u 8.30 stiže i na Klub zastupnika HDZ-a u Sabor, a već u 9.30 je glasovanje.