SRETNO ZAVRŠENA POTRAGA: Jedan je Nijemac pronađen na gumenjaku, drugi je isplivao sam

Između otoka Cresa i Paga prevrnuo se gumenjak, a dojava je zaprimljena oko 13 sati. Potraga se sretno okončala.

Posada policijskog plovila Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka plovila je između otočića Oruda i Velog Lošinja, te pronašla katamaran na napuhavanje i 59-godišnjeg njemačkog državljanina, od kojeg su saznali da je drugi njemački državljanin, starosti 23 godine skočio u more za veslom koje je ispalo te ih je razdvojio jak vjetar.

Kako piše Novi list, nakon što su spašenog državljanina Njemačke zajedno s katamaranom doteglili do obale, nastavili su traganje za mladićem isplovivši u pravcu otočića Trstenik.

Noćas oko 00.40 sati, mladić za kojim je traganje prekinuto u večernjim satima, osobno je pristupio u lošinjsku policiju obučen u ronilačko odijelo s prslukom za spašavanje te s veslom, nakon što je uspio doplivati do obale na području Malog Lošinja.

Iako je ovim uspješno okončano traganje na moru, a njemački državljani nisu ozlijeđeni, pomorska policija i ovom prilikom apelira na građane i turiste da se ne upuštaju u rizične, potencijalno pogibeljne situacije, posebice u slučaju jakog vjetra i nepovoljnih vremenskih prilika koje u trenutku mogu promijeniti situaciju na moru.

Kako doznajemo, riječ je o ocu i sinu.