SRELI SE I U BARBANU – Plenković: “Malo smo popričali”, Milanović: “Ja sam tu 10 godina, a on je valjda došao u kampanju”

Zoran Milanović i Andrej Plenković sreli se i u Barbanu (Foto: Twitter)
Zoran Milanović i Andrej Plenković sreli se i u Barbanu (Foto: Twitter)

Po 41. put se u Barbanu od ržala tradicionalna Trka na prstenac pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Pojavili su se i brojn i političari, jer treba biti viđen, kampanja je.

Najzanimljivije je novinarima bilo jesu li se opet srela dva velika konkurenta. Šef HDZ-a Andrej Plenković je rekao: “Sve OK. Sreli smo se neki dan i u Gradišci. Malo smo popričali”, a potom i dodao:

“U Barbanu sam prvi put. Često sam odlazio na Alku i vidim da ima sličnosti”.

Zoran Milanović, vođa SDP-a je o susrteu s Plenkovićem rekao: “Ja sam tu 10 godina, a on je valjda došao u kampanju”, a ptom je nešto rekao o sve zaoštrenijim odnosima sa Srbijom:

“Ne volim odnose sa Srbijom lomiti preko HDZ-a. Oni su nama podmetali nogu za vrijeme izbjegličke krize. Bilo je potrebno zaoštriti odnose sa Srbijom u vrijeme izbjegličke krize. Ja bih se o tom pitanju dogovorio sa svim političkim opcijama a ne preko novina. Kad formiramo Vladu pitat ćemo i HDZ za njihovo mišljenje. Srbija će morati ukinuti taj sporni zakon”.

Bio je u Barbanu i premijer na odlasku Tihomir Orešković, koji je izjavio kako mu je predizborna kampanja spora, što je Milanović jedva dočekao da odgovori:

“On dosta zna o kampanjama. Drago mi je da mu je to dojam. To je važno jer znači da žestoke teme ne dominiraju, već dominiraju teme o porezu i razvoju”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!